HB-kritik af sitet Find-freelancer.dk

Flere medlemmer af Dansk Journalistforbunds hovedbestyrelse retter kritik mod DJ's hjemmeside Find-freelancer.dk, der er en del af relanceringen af alle forbundets hjemmesider. Kærligheden til Facebook bliver også udfordret.

Flere medlemmer af Dansk Journalistforbunds hovedbestyrelse retter kritik mod DJ's hjemmeside Find-freelancer.dk, der er en del af relanceringen af alle forbundets hjemmesider. Kærligheden til Facebook bliver også udfordret.

Lars Lindskov, formand for Pressefotografforbundet og medlem af HB, rettede på dagens HB-møde i Århus kritik mod DJ's nye hjemmeside Find-freelancer.dk, der er en søgemaskine, der skal lette adgangen til freelancere for kunder og arbejdsgivere.

Siden gik i luften i torsdags og har været ramt af log-in-problemer i den spæde opstartsfase. Fejlen skulle således være rettet i dag, så det er muligt for freelancerne at rette i deres profiloplysninger.

"Det er mere end hamrende uheldigt og har udløst store frustrationer blandt freelancerne," sagde Lars Lindskov, der samtidigt understregede, at der er elementer på siden, der er "hamrende godt!" og tegner meget lovende.

Peter Thornvig, formand for DJFotograferne og medlem af HB, efterlyste, at Find-freelancer.dk var blevet testet inden publicering. Og Kristian Melgaard, formand for Freelancegruppen, kritiserede, at hjemmesiden gik i luften, uden at DJ's baggrundsgruppe – som han selv sidder i – var inddraget i slutfasen.

Linda Garlov, direktør i DJ, sammenfattede, at DJ skulle lære af sagen, og at siden skulle have været testet bedre inden publicering.

Lars Lindskov var desuden skeptisk over, at DJ på forbundets ny hjemmeside grafisk tilkendegiver, at "DJ elsker Facebook".

"Facebook er en stor multinational koncern, der overtager vores rettigheder," understregede Lars Lindskov.

Dansk Journalistforbunds formand, Mogens Blicher Bjerregård, gav udtryk for, at den del af kritikken skulle DJ se nærmere på.

1 Kommentar

Lotte Bilberg
27. JANUAR 2011
Og nu vi er ved det...

...vil jeg være nysgerrig efter at få svar på tre spørgsmål:
 1. Hvad er tankerne bag en beslutning om at lade 2/3 dele af forsiden være et "pralebillede", når nu både det - og "praletekst" - er noget langt de fleste har forladt med web 1.0?

2. Jeg gætter på, at link til nyheder fra journalisten.dk og oversigt over ledige job (med links til jobdatabaser) har hittet i brugerstatistikken på det gamle site - er det korrekt? Hvis, hvorfor er de så ikke til at finde på det nye site?

3. Jeg har spurgt en kommunikationskonsulent i DJ om, hvorfor det ikke er muligt at kommentere på nyheder på sitet, som det for eksempel  er her. Og fik det svar, at "vi (kan) sætte det på en nyhed, hvis vi mener, at det er relevant". Vi er vel redaktionen, men hvorfor er det den, der skal beslutte, hvornår det er relevant for mig som bruger at kommentere en nyhed? Hvordan kan den i øvrigt det?

Mange venlige hilsner Lotte.