HB-kandidat: Sæt kontingentet ned med 50 kroner

Rasmus Mark Pedersen, kandidat til Hovedbestyrelsen i DJ, vil skære kontingentet ned. Hvorfor skal kommunikatørerne have deres eget magasin? Og hvorfor bruger DJ en million på kommunikation og merchandise? udfordrer han (opdateret).

Rasmus Mark Pedersen, kandidat til Hovedbestyrelsen i DJ, vil skære kontingentet ned. Hvorfor skal kommunikatørerne have deres eget magasin? Og hvorfor bruger DJ en million på kommunikation og merchandise? udfordrer han (opdateret).

Skær det løse fedt fra, lyder det fra Rasmus Mark Pedersen, der stiller op til hovedbestyrelsen i Dansk Journalistforbund.

»Vi skal kigge på, hvad der gør forbundet attraktivt for balancemedlemmerne som for eksempel kommunikationsfolk og bibliotekarer , ikke bare de klassiske medlemmer fra de store mediearbejdspladser. Og der er mange, der har andre billigere fagforeninger at vælge imellem. De medlemmer skal vi prøve at holde på«.

I sit forslag til et nyt budget foreslår Rasmus Mark Pedersen for eksempel at skære bidraget til DJs strejkekasse, den såkaldte Sikringsfond, ned med en fjerdedel.

»Hovedbestyrelsen har tidligere sat et mål for, hvor stor Sikringsfonden skal være. Det mål er rigeligt nået, så vi kan sagtens sætte bidraget til fonden ned med 25 procent,« siger han.

Også Fagligt Forum står for skud. Rasmus Mark Pedersen mener, at arrangementet, der bliver afholdt hvert andet år og bliver brugt til at snakke om de store visioner for DJ, simpelthen ikke er de 675.000 kroner værd, som det koster

Rasmus Mark Pedersen så også gerne et opgør med tilskuddet til for eksempel Magasin K, kommunikatørernes eget magasin.
»Jeg er generelt imod at man tilgodeser enkelte dele af forbundet. Hvorfor skal fotograferne eller layouterne så ikke have et magasin? Så vil jeg hellere sætte kontingentet ned – det tilgodeser alle,« siger han til Journalisten.dk.

En stor del af Rasmus Mark Pedersens forslag til besparelser, skal findes i generelle effektiviseringer i DJ og nulvækst i driften og administrationen. For eksempel skal der skæres 2,5 procent i administration, mens udgifterne til de faglige aktiviteter skal skæres med 3 procent. Men Rasmus Mark Pedersen vil ikke konkret sige, hvor besparelserne skal ramme. Det skal være op til hovedbestyrelsen, mener han.

»Jeg noterer mig, at der er budgetteret med en generel stigning i udgifterne på 2 procent. Det vil jeg gerne ind og kigge på, om det er nødvendigt. Først og fremmest vil jeg gerne have en debat i gang om budgettet – jeg er ikke engang sikker på, at ledelsen har overvejet at sætte kontingentet ned,« siger han.

Men hvor kunne det for eksempel være, at der kunne skæres udgifter fra?
»Jeg kan se på budgettet, at vi bruger cirka en million på kommunikation og merchandise. Jeg vil gætte på, at det ikke er hvert eneste medlem, der har brug for kuglepen og papir med DJs logo på. Udover på Fagfestival har jeg ikke set nogen gå rundt med deres DJ-keyhangers. Er det virkelig nødvendigt?«

Du kan se hele Rasmus Mark Pedersens forslag til budgetbesparelser her.

Læs også præsentationen af alle kandidaterne til hovedbestyrelsen i det nye nummer af fagbladet Journalisten, der udkommer i morgen.

Du kan også læse om alle kandidaterne på DJs hjemmeside her.

Opdateret 11.15.