HB-kandidat: Sæt kontingentet ned med 50 kroner

Rasmus Mark Pedersen, kandidat til Hovedbestyrelsen i DJ, vil skære kontingentet ned. Hvorfor skal kommunikatørerne have deres eget magasin? Og hvorfor bruger DJ en million på kommunikation og merchandise? udfordrer han (opdateret).

Rasmus Mark Pedersen, kandidat til Hovedbestyrelsen i DJ, vil skære kontingentet ned. Hvorfor skal kommunikatørerne have deres eget magasin? Og hvorfor bruger DJ en million på kommunikation og merchandise? udfordrer han (opdateret).

Skær det løse fedt fra, lyder det fra Rasmus Mark Pedersen, der stiller op til hovedbestyrelsen i Dansk Journalistforbund.

»Vi skal kigge på, hvad der gør forbundet attraktivt for balancemedlemmerne som for eksempel kommunikationsfolk og bibliotekarer , ikke bare de klassiske medlemmer fra de store mediearbejdspladser. Og der er mange, der har andre billigere fagforeninger at vælge imellem. De medlemmer skal vi prøve at holde på«.

I sit forslag til et nyt budget foreslår Rasmus Mark Pedersen for eksempel at skære bidraget til DJs strejkekasse, den såkaldte Sikringsfond, ned med en fjerdedel.

»Hovedbestyrelsen har tidligere sat et mål for, hvor stor Sikringsfonden skal være. Det mål er rigeligt nået, så vi kan sagtens sætte bidraget til fonden ned med 25 procent,« siger han.

Også Fagligt Forum står for skud. Rasmus Mark Pedersen mener, at arrangementet, der bliver afholdt hvert andet år og bliver brugt til at snakke om de store visioner for DJ, simpelthen ikke er de 675.000 kroner værd, som det koster

Rasmus Mark Pedersen så også gerne et opgør med tilskuddet til for eksempel Magasin K, kommunikatørernes eget magasin.
»Jeg er generelt imod at man tilgodeser enkelte dele af forbundet. Hvorfor skal fotograferne eller layouterne så ikke have et magasin? Så vil jeg hellere sætte kontingentet ned – det tilgodeser alle,« siger han til Journalisten.dk.

En stor del af Rasmus Mark Pedersens forslag til besparelser, skal findes i generelle effektiviseringer i DJ og nulvækst i driften og administrationen. For eksempel skal der skæres 2,5 procent i administration, mens udgifterne til de faglige aktiviteter skal skæres med 3 procent. Men Rasmus Mark Pedersen vil ikke konkret sige, hvor besparelserne skal ramme. Det skal være op til hovedbestyrelsen, mener han.

»Jeg noterer mig, at der er budgetteret med en generel stigning i udgifterne på 2 procent. Det vil jeg gerne ind og kigge på, om det er nødvendigt. Først og fremmest vil jeg gerne have en debat i gang om budgettet – jeg er ikke engang sikker på, at ledelsen har overvejet at sætte kontingentet ned,« siger han.

Men hvor kunne det for eksempel være, at der kunne skæres udgifter fra?
»Jeg kan se på budgettet, at vi bruger cirka en million på kommunikation og merchandise. Jeg vil gætte på, at det ikke er hvert eneste medlem, der har brug for kuglepen og papir med DJs logo på. Udover på Fagfestival har jeg ikke set nogen gå rundt med deres DJ-keyhangers. Er det virkelig nødvendigt?«

Du kan se hele Rasmus Mark Pedersens forslag til budgetbesparelser her.

Læs også præsentationen af alle kandidaterne til hovedbestyrelsen i det nye nummer af fagbladet Journalisten, der udkommer i morgen.

Du kan også læse om alle kandidaterne på DJs hjemmeside her.

Opdateret 11.15.

8 Kommentarer

Rasmus Mark Pedersen
23. MARTS 2011
Re: HB-kandidat: Sæt kontingentet ned med 50 kroner

Hej Arne

Dem glæder jeg mig til at fordybe mig i.

Og tak for staldtipset. Jeg har faktisk været til Delegeretmøde to gange nu, og sidst var jeg endda på talerstolen end del gange, så de værste premierenerver må være væk til april ;o)

Vi ses,
Rasmus MP 

Rasmus Mark Pedersen
23. MARTS 2011
Re: HB-kandidat: Sæt kontingentet ned med 50 kroner
Hej Inge
 
Jeg er glad for, at du også synes kontingentet er tårhøjt, men jeg er ked af, du anser mit forslag for at være kortsigtet.
 
Det, jeg sagde til Journalisten, var faktisk, at jeg mener, Magasin K skal fjernes fra Journalistforbundets budget, og i stedet er det oplagt for Kommunikationsgruppen at udgive sådan et magasin.
 
Det er nemlig hamrende inkonsekvent, at de studerende betaler for deres magasiner af via deres studerendekontingement, mens forbundet betaler for kommunikationsmagasinet via alles kontingent. Derfor vil jeg ikke nedlægge magasinet, men jeg synes principielt, det er forkert, at alle medlemmer skal betale for et gode rettet mod en enkelt specialgruppe.
 
Det samme kan siges om de direkte økonomsike tilskud til fx pressefotograferne eller de studerende, som forbundet i dag har. Jeg savner en forklaring på, hvorfor de er der.
 
Det virkelige problem består jo i, at du ikke føler, Journalisten er et medlemsmagasin for dig. Det burde det være. Hvis du har nogle ideer til, hvordan den  nød kan knækkes - uden det går ud over bladets redaktionelle uafhængighed - så er jeg meget lydhør overfor forslag.
 
Bid i øvrigt mærke på, at jeg ikke stiller et forslag på delegeretmøde om at nedlægge Magasin K - det ville nemlig være kortsigtet. Jeg nævner det blot som et af de steder, jeg personligt ville skære ned for at nå mit mål om at sætte kontingentet ned med 50 kroner om to år.
 
Kan vi nå det på bedre måder, så står jeg ikke i vejen for andre forslag. Det er da langsigtet.
 
Bedste hilsner,
Rasmus MP
Finn Arne Hansen
23. MARTS 2011
Re: HB-kandidat: Sæt kontingentet ned med 50 kroner

Hej Rasmus

Alle mine forslag bliver udsendt sammen med dagsordenen. Det kan ikke vare så længe. Glæder mig til at se dig på slap line... delegeretmøder er lidt af et cirkus, så er du advaret ;-)

VH

Finn Arne

Inge la Cour
23. MARTS 2011
Re: HB-kandidat: Sæt kontingentet ned med 50 kroner

Der kan sikkert spares mange steder på journalistforbundets driftsbudget. Men at fjerne MagasinK er det mest kortsigtede forslag, jeg længe har hørt – og nu du er i gang med at save den gren over, som rigtig mange journalister kommer til at sidde på i fremtiden, hvorfor så ikke fælde Journalisten i samme hug? Hvorfor skal kommunikationsfolket (som dækker over mange forskellige profiler og folk, som bestrider mange forskelligartede job i branchen), grafikerne, fotograferne og freelancerne betale for et magasin primært målrettet fastansatte journalister? Dit forslag tyder for mig på, at du ikke har sans for den udvikling, der i disse år med rivende hast trækker gulvtæppet væk under rigtig mange fastansatte journalister og kommunikationsfolk. Faget er i opbrud, og vi medlemmer har brug for folk med nye tanker og visioner om fagets og forbundets fremtid. Det er derfor bl.a. jeg (selv om jeg har mange andre muligheder) – indtil videre med fornemmelsen af, at jeg rent faktisk får noget for pengene – i årevis har betalt det tårnhøje medlemsbidrag til Dansk Journalistforbund. Kæmp for bredden og kvaliteten i forbundet! Ikke for kortsigtede besparelser!
Venlig hilsen Inge la Cour

Flere