Hård intern kritik af DJs uddannelsepulje

"Fagpolitisk konkursbegæring." Sådan kalder et medlem af hovedbestyrelsen i Dansk Journalistforbund forslaget om at afsætte en mio. kr. til efteruddannelse af medlemmerne.

"Fagpolitisk konkursbegæring." Sådan kalder et medlem af hovedbestyrelsen i Dansk Journalistforbund forslaget om at afsætte en mio. kr. til efteruddannelse af medlemmerne.

Journalistforbundet vil være med til at dække medlemmernes efteruddannelseshuller. I dag foreslår beskæftigelses- og uddannelsesudvalget DJs hovedbestyrelse, at der afsættes midler til efteruddannelse i de næste to år. Udvalget foreslår at udbetale maksimalt 500.000 kr. årligt i løbet af de næste to år. Forslaget møder hård kritik.

»Den milde version er, at det er en fagpolitisk konkursbegæring, at en fagforening bruger kontingentkroner på en arbejdsgiver-opgave,« siger bestyrelsesmedlem og formand for Fagligt Udvalg René Simmel til Journalisten.dk.

Han frygter, at næste skridt for Journalistforbundet er at oprette en barselspulje, en orlovspulje, en feriepulje eller en lønpulje.

»Det er en købmandstankegang. Vi vil give medlemmerne efteruddannelse, så de ikke løber til andre fagforeninger. Ligesom vi giver dem nøgleringe, og det næste bliver vel, at Fred Jacobsen indspiller en jule-CD på tysk til medlemmerne,« siger René Simmel.

Ifølge næstformand i bestyrelsen Fred Jacobsen skal uddannelsespuljen oprettes for at forbedre muligheden for efteruddannelse blandt medlemmerne.

»Jeg har forståelse for bekymringen. Men der står tydeligt i vores handlingsprogram, at vi sondrer meget klart mellem, hvem der er berettiget til tilskuddet til efteruddannelse, og hvem der ikke er,« siger Fred Jacobsen.

Han afviser, at der er tale om en fagpolitisk konkursbegæring.

»Det er en arbejdsgiver-opgave, men vi har desværre stadigvæk medlemmer, som har individuelle kontrakter og ingen ret til efteruddannelse. Her kan uddannelsespuljen være med til at dække hullerne,« siger Fred Jacobsen.

Medlemmerne i hovedbestyrelsen tager i dag stilling til forslaget.

0 Kommentarer