”Har du det godt, skat?”

DEBAT: Højtprofilerede mediearbejdspladser som TV2 Nyhederne og DR Nyheder er udgangspunkt for nye parforhold, og de mest kendte konstellationer er almen viden blandt seerne. Det ærgrer mig, at cheferne på de nævnte tv-stationer gør vold på den professionelle distance ved at sætte studieværter som Cecilie Beck og Lillian Gjerulf Kretz til at interviewe deres respektive ægtefæller, Rasmus Tantholdt og Steffen Kretz, når de befinder sig i verdens brændpunkter.

Jeg respekterer dem alle som dygtige kolleger i faget og er fuldt bevidst om, at de sagtens kan skille tingene ad i en interviewsituation. Men jeg er ligeglad. Ægtefolk skal ikke interviewe hinanden på Danmarks nationale tv-kanaler.

Min egen kone er mellemleder på et sygehus i Region Syddanmark og er flere gange blevet bragt i forslag som interviewemne til de syddanske sygeplejerskers medlemsblad, som jeg arbejder for. Jeg kunne da ikke drømme om at interviewe hende.

Jeg ved, vagtplanlægningen på nyhedsredaktionerne kompliceres af, at studieværter jævnligt sætter deres troværdighed på spil ved at optræde som ordstyrere ved pengestærke organisationer og virksomheders arrangementer. De kan anstændigvis ikke forholde sig kritisk til de private kunder, de er betalt af ved siden af det faste job.

Men forsøg alligevel at få puslespillet til at gå op, så hverken vi fagfæller eller den sagesløse befolkning mister den sidste tro på, at integritet er noget, man tager af og på til lejligheden.

– Frede Madsen, freelance, Esbjerg

0 Kommentarer