Har du ændret adfærd på Facebook efter Ditte Okman-sagen?

"Jeg kunne aldrig finde på at komme med nedsættende bemærkninger om kolleger, kilder eller politikere, fordi jeg har det job, jeg har."

"Jeg kunne aldrig finde på at komme med nedsættende bemærkninger om kolleger, kilder eller politikere, fordi jeg har det job, jeg har."

. Foto: Uffe Karlsson
Henrik Røjgaard, journalist på Ritzaus politiske redaktion

»Nej, for jeg er nok det, man ville kalde en dårlig facebooker. Jeg bruger det ikke så meget, og når jeg bruger det, er det næsten kun til privat snak. Jeg har ikke lyst til at blande mit private og professionelle liv sammen der. Og så er det lidt af en tidsrøver. Hvis jeg skulle bruge Facebook i mit arbejde, skulle jeg i princippet være ven med samtlige politikere for at følge med i, hvad de laver. Ydermere har vi i forhold til den politiske dækning en systematisk overvågning af de vigtigste politikeres facebook-profiler, så deres aktiviteter får jeg den vej rundt.«

. Foto: Uffe Karlsson
Lasse Sjørslev, journalist på TV 2's Christiansborg-redaktion

»Jeg har ikke ændret adfærd, for jeg har hele tiden været meget påpasselig med, hvad jeg skriver. Jeg kunne aldrig finde på at komme med nedsættende bemærkninger om kolleger, kilder eller politikere, fordi jeg har det job, jeg har. Jeg kunne heller aldrig drømme om at komme med politiske kommentarer. Som journalister skal vi være så neutrale og sobre som muligt. Man kan ikke bare henholde sig til sin ytringsfrihed. Det handler om troværdighed og almindelig god opdragelse, at man ikke skriver sådan noget.«

0 Kommentarer