Har dækket EfB i 28 år: “De har aldrig været gode til kommunikation”

Ole Bruun fra Jydske Vestkysten har dækket striden mellem spillerne og træneren og ledelsen på nært hold

8. juli skrev BT som de første om den utilfredshed, spillerne i 1. divisionsklubben Esbjerg FB har med den nytiltrådte træner, tyske Peter Hyballa.

På det tidspunkt var Jydske Vestkystens Ole Bruun på ferie, men som Danmarks måske mest rutinerede Esbjerg FB-journalist, fulgte han alligevel godt med. Og han var ikke imponeret over klubbens håndtering af det stigende antal sager om blandt andet mobning og fysisk afstraffelse.

“Jeg synes ikke, kommunikationen var god indledningsvis. De forsøgte at skjule sig i alt for lang tid,” siger han.

Holder sig før øjnene og håber, det går væk

Ole Bruun har dækket klubben i 28 år, og deres reaktion kom ikke bag på ham.

“Det var ikke dårligere end så mange andre gange. EfB har aldrig været gode til kommunikation. De putter med tingene, de er ikke aggressive i deres kommunikation. Der er sådan et element af, at hvis vi lukker øjnene, så går det nok væk af sig selv. Og det er bare sjældent, det gør det,” siger han.

Han henviser især til, at Peter Hyballa ikke selv udtalte sig til medierne i de første par uger, sagen rullede. Og det var ikke trænerens eget valg, har han fortalt til Ole Bruun.

“Det hjælper jo ikke noget at sende manden i flyverskjul. Når man ikke kommer ud med sin egen vinkel, så får rygterne jo bare frit spil,” siger Ole Bruun.

Ledelsen vil ikke tale med alle

Han har været tilbage fra ferie i to uger og har naturligvis genoptaget arbejdet med at dække konflikten tæt. Og i løbet af den tid har han set en markant forbedring i klubbens kommunikation.

“For mig personligt kan jeg ikke klage. Jeg fik et interview med træneren dagen efter, jeg kom tilbage, og ledelsen har generelt stillet sig til rådighed. Men det tog for lang tid for dem at tage problemerne alvorligt,” fastslår Ole Bruun.

Ole Bruun ser ikke sagen som sort/hvid, sådan som mange andre medier ifølge ham beskriver den.

“Der er hverken skurke eller helte i den her sag. Det er to parter, der er gået skævt af hinanden. Det er sådan, jeg beskriver sagen,” siger han.

Og han kan konstatere, at det er lettere for ham at få adgang til ledelsen end for nogle nationale medier, som generelt har haft en meget kritisk tilgang til sagen.

“Det er tydeligt, at klubben har valgt en kommunikationsstrategi ud fra, hvem de gerne vil tale med, og hvem de ikke vil,” siger Ole Bruun.

Er du bekymret for, at den favorable behandling er et resultat af, at du er for flink ved ledelsen?

“Det har jeg ingen bekymringer om. Jeg kan fint stå inde for de spørgsmål, jeg stiller, og det, jeg skriver. Jeg har dækket klubben i 28 år, og det gør jeg nuanceret og ved at høre begge parter. Så kan man beskylde mig for at være tandløs og holde med nogen, men det er lige præcis det, jeg ikke gør,” siger han.

0 Kommentarer