MEDIESTUNT. 'Sagsøgte har bevidst tilrettelagt sine nyhedstransmissioner med henblik på at fremkalde frygt. Dette er gjort for at opnå en stigning i sagsøgtes seertal for dermed at opnå en økonomisk gevinst. Sagsøgte har på denne måde handlet i strid med god presseskik og forulempet den danske befolkning'.
Et helt folk står anført som skadelidte, og på folkets vegne rejses der krav om officielle indrømmelser i et mildest talt utraditionelt sagsanlæg mod TV 2, som den snart ét år gamle københavnske kunstnergruppe Remix The World har sendt ind til Københavns Byret.
"Vi vil have TV 2 til at erkende over for deres seere, at de spreder angst alene for vindings skyld. Jeg blev selv chokeret og mistænkelig efter Triple A-indslaget. Gik og så skævt til den lokale grønthandler og andre indvandrere, der har det svært nok i forvejen," siger gruppens talsmand, mediekunstneren Søren Thilo Funder, der har en fortid som konceptudvikler på reality-shows og, som han selv siger, 'et ambivalent forhold til tv-mediet', som han både bruger og forfærdes over.
Han mener i øvrigt, at Triple A-sagen kun er et eksempel på en generel tendens i pressen i almindelighed og tv i særdeleshed.
"Tv er et magtfuldt nyhedsmedie, som vi skal lære at forholde os langt mere kritiske til," siger Søren Thilo Funder.
På TV 2 møder nyhedschef Michael Dyrby indtil videre det københavnske mediestunt med en let hovedrysten og forsikring om, at dén indrømmelse bliver der i hvert fald ikke noget af.
"Nu er jeg i virkelighedsbranchen. Ikke i happeningbranchen. Det er jo derfor, det er så ulykkeligt for os at formidle noget, der ikke er virkelighed. I vores verden er en god historie nok ofte konfliktfyldt – med en vis grad af fascination, men 'angstskabende'… nej, det aspekt har altså aldrig været inde," erklærer han.
Selv er Michael Dyrby mere optaget af de etiske faldgruber, identifikationskriteriet åbner:
"Vi plejer jo at sige, at en god kilde siger 'jeg' – at vi gerne vil se rigtige mennesker i stedet for eksperter, og rigtig mange er faktisk villige til at hjælpe os med at finde de kilder og cases, vi skal bruge. Nogle laver endda billeder for os. Og her bør vi helt klart være meget mere kritiske. En case skal passe til historien – ikke trække i den ene eller den anden retning. Det har vi meget fokus på i redaktionen netop nu," fortæller Michael Dyrby.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.