Han ofrer alt for uafhængig journalistik

VIDEO: Den engelske journalist Charles Clover var i årevis miljøredaktør på Storbritanniens bedst sælgende avis - The Daily Telegraph. Men han valgte at droppe sit almindelige journalistarbejde for at fortælle de historier, der lå ham mest på sinde - og med succes. I dag tjerner han mere end tidligere og kan alligevel være med til at redde verden.

VIDEO: Den engelske journalist Charles Clover var i årevis miljøredaktør på Storbritanniens bedst sælgende avis – The Daily Telegraph. Men han valgte at droppe sit almindelige journalistarbejde for at fortælle de historier, der lå ham mest på sinde – og med succes. I dag tjerner han mere end tidligere og kan alligevel være med til at redde verden.

Senest har han produceret dokumentaren The End of the Line om fiskeriets ødelæggende effekt på havenes ressourcer.

Filmen følger over to år Charles Clovers arbejde med at afdække fakta i en fiskeindustri, der er gennemkorrumperet. Bakket op af whistleblower, Roberto Mielgo, som er tidligere tunfisker, konfronteres politikere, multinationale virksomheder og celebrity-restauranter med deres ødelæggelser i verdenshavene.

I interviewet med Journalisten.dk fortæller Charles Clover, hvordan god gammeldags kvalitets-journalistik i fremtiden vil være tvunget til at søge alternativ finansiering og fonde. Insisterer man, så kan det sagtens lade sig gøre at lave uafhænig journalistik – men det kræver et personligt valg.

Læs også seneste fra Charles Clover fra Times: If climate change doesn't grab you, meet its evil twin

0 Kommentarer