Først drak de store mængder champagne og følte sig som de udvalgte, men så væltede kampagnetraileren på motorvejen. Her er historien om TV 2 Radio fra start til nu.
REKONSTRUKTION. Glassene var fyldt med champagne, da nyhedsvært Kirsten Marie Larsen med blussende kinder gik i luften på TV 2 Radio for første gang. Karen Jespersen var skiftet fra Socialdemokraterne til Venstre, lød kanalens første kioskbasker.
Til stede natten til 1. februar 2007 var hele holdet af chefer for TV 2, kulturministeren, kollegerne fra TV 2 News samt de fleste ansatte på TV 2 Radio. De var samlet for at overvære fødslen af den radiokanal, der skulle revolutionere radiomarkedet.
»I disse minutter skriver vi mediehistorie. Og første del tegner flot,« lød det i en mail fra direktør Jens Rohde 43 minutter efter midnat.
HISTORIEN TAGER SIN BEGYNDELSE i august 2006, hvor TV 2 vandt rettighederne til at sende landsdækkende radio. Efter kun to uger kunne Per Mikael Jensen præsentere Venstres politiske ordfører Jens Rohde som ny direktør for radioen.
Han havde nu knap et halvt år til at få radioen i luften. Jagten gik ind på at sammensætte det helt rigtige hold. Langt de fleste medarbejdere blev håndplukket. Ingen stillinger blev slået op, men interessen for at komme med på det nyskabende radioprojekt var enorm.
Forventningerne til radioen var lige så høje. Oprindelig havde programchef i TV 2 Keld Reinicke og tidligere P3-chef Eik Frederiksen vurderet, at TV 2 Radio kunne opnå mellem fem og syv procent af lytterne i målgruppen 21-50 år ved udgangen af 2007. Men ledelsen skruede forventningerne helt op. Både Jens Rohde og Per Mikael Jensen kalkulerede med, at TV 2 Radio, inden første år var omme, ville have 15 procent af lytterne. Flere centrale kilder fortæller, at ledelsen også kalkulerede med, at markedet for radioannoncer ville blive tredoblet, fra 100 til 300 millioner kroner. Det skulle TV 2 Radio så snuppe lidt over en tredjedel af. Med andre ord: TV 2 Radio skulle hente lige så mange penge på annoncer, som der var på hele markedet på daværende tidspunkt.
SAMME AGGRESSIVE STIL blev også lagt for dagen, da der skulle ansættes medarbejdere. TV 2 Radio havde plukket ni værter og journalister fra P3, og den 23. november kunne Jens Rohde præsentere sit hold ved et show i Øksnehallen i København for kunder og annoncører.
Listen var spækket med velkendte radionavne. Lars Daneskov, Andrea Elisabeth Rudolph, Casper Christensen og Lars Hjortshøj var bare nogle af dem. Og Martin Brygmann havde komponeret en særlig TV 2 Radio-sang, der ganske utraditionelt dannede grundlag for alle jinglerne.
“I radioen skabes identiteten i høj grad af værterne. Vi har ansat de allerbedste af slagsen,” lød budskabet fra Jens Rohde.
HOLDET AF KENDTE værter var så imponerende, at der på et tidspunkt var én internt i TV 2, der fik den ide at præsentere dem som Rohdes nye ministerhold foran Amalienborg.
Flere har siden bemærket, at det måske var problematisk at dyrke Jens Rohdes politiske profil, når ønsket var at lave radio til alle. Et langt større problem viste det sig dog at være, at de værter, der var på fotografiet af Rohdes ministerhold, slet ikke måtte være der endnu. Lars Hjortshøj var bundet af en konkurrenceklausul med Radio100 FM på 100 dage. Derfor valgte TV 2 at retouchere ham væk på billederne.
Eller rettere sagt: Det var kun hans hoved, som blev fjernet og erstattet af nyhedsværten Casper W. Høsts hoved, hvis krop var lettere at fjerne fra billedet, fordi han stod mindre centralt. Inden da var Casper Christensen også blevet retoucheret væk, fordi det var uklart, om han kunne være med på holdet fra start.
Holdet var langtfra på plads.
Den første december 2006 gik nyhedskanalen TV 2 News i luften. Det var også første dag på arbejde for mange af radioens nye medarbejdere. En ganske speciel dag. Først var der champagnebrunch på Café Carlton i København, dernæst blev der uddelt 10.000 kroner i julegratiale til samtlige medarbejdere på hele TV 2, og til sidst var der mere champagne i anledning af åbningen af TV 2 News.
Reporter og vært Karen Albertsen husker det som ‘helt surrealistisk’ at komme fra DR til TV 2 Radio.
»Lønnen var helt klart bedre, og alting var bare så storslået. Jeg havde en fornemmelse af at være med i et eller andet Dollars-agtigt. Der var hype og kindkys over det hele.«
STORT SET ALT KUNNE lade sig gøre.
“Alle muligheder ligger åbne for os. Vi er frie mennesker, der har et arbejde, som vi er særligt udvalgt til.” Sådan lød det blandt andet i en mail fra Jens Rohde til alle TV 2 Radio-medarbejdere den 12. januar 2007.
Konceptet for radioen var præget af samme frihedstrang. Værterne skulle simpelthen lave den radio, de gerne selv ville høre. De måtte selv vælge musik og koncept. Hvis en vært som Casper Christensen helst ville sende improviseret radio hjemme fra sin dagligstue, kunne det også lade sig gøre.
»Det var sådan en hippietid. Ideen var, at hvis du brænder for noget, er din glæde nok,« husker radiovært Lisbeth Østergaard.
En anden medarbejder husker, hvordan Jens
Rohde i den tidlige fase sad på gulvet med en bærbar computer i skødet og sagde:
“I virkeligheden er det meget enkelt. Vi skal lave radio, som vi selv gider høre.”
Musikken skulle værterne vælge personligt for at sikre, at den var fed.
PÅ DR RUSTEDE de sig til, at TV 2 Radio snart ville være klar med gennemtænkte koncepter og klare analyser af målgrupper og programmer, og at TV 2 Radio ville bruge stærke værtsnavne fra hovedkanalen som Jes Dorph-Petersen i nyhedsudsendelserne. Men TV 2s eget nyhedshold havde på det tidspunkt rigeligt at gøre med også at få TV 2 News i gang.
Radioen havde også mere end travlt. Bare 10-12 dage før premieren blev morgenholdet lavet om.
Camilla Miehe-Renard havde ikke før lavet radio, og derfor ville det være for risikabelt at lade hende sidde alene som formiddagsvært. Camilla Miehe-Renard og Tina Bilsbo byttede stilling. Men om det havde været den ene eller den anden af de to, havde nok ikke haft afgørende betydning. Flere tidligere og nuværende ansatte peger på, at enten skulle Lars Hjortshøj være købt fri af sin konkurrenceklausul, eller også skulle radioen ikke have været i luften, før Lars Hjortshøj måtte være med på holdet.
»Ud fra et strategisk synspunkt var det nok heller ikke det smarteste at lade mig starte som morgenvært,« siger Mathias Buch Jensen, der var morgenvært sammen med Camilla Miehe-Renard.
MANGE LØSE BOLDE blev skudt i luften forud for premieren. Jens Rohde ville have, at lanceringen skulle være spektakulær. På et tidspunkt fik han den ide at hyre en færge, som skulle sejle rundt fra by til by, men det viste sig at være for dyrt.
I stedet blev der bygget en trailer udformet som en fire gange seks meter stor radio, som skulle på turne i hele Danmark. På skift skulle værterne rundt med den rullende TV 2 Radio for at møde deres lyttere og dele små radioer ud.
Dagen efter premieren, 2. februar 2007, væltede traileren med radioen omkuld på motorvejen mellem Frederikshavn og Aalborg. Igennem flere timer spærrede den for trafikken. Radioens turne måtte udskydes 14 dage.
»Billedet af Danmarks største radio, der pludselig lå i en grøft i Nordjylland, blev på en eller anden facon billedet på det storhedsvanvid, der var på radioen på det tidspunkt. Intet kunne blive stort nok,« siger vært Lars Daneskov i dag.
DE FØRSTE LYTTERTAL ramte stationen som en forhammer midt i april. I første omgang troede ledelsen, at der var tale om en fejl. Men tallene var ikke til at komme udenom. TV 2 Radio havde ifølge den første måling ikke mere end 3,5 procent af lytterne i deres målgruppe. Der var lang vej til de 15 procent.
Jens Rohde gik i panik, siger flere ansatte. Man kunne mærke, når han var i huset. Medarbejderne var nødt til at lodde stemningen: Skal vi grine i dag, eller skal vi være sure? Flere medarbejdere fortæller om grove overfusninger fra Jens Rohde, og enkelte græd ud hos chefer eller kolleger. En gang gik han rundt og diskuterede højlydt med Radio- og tv-nævnet, så medarbejderne ikke kunne undgå at lytte med. Der var indtil flere sammenstød mellem Jens Rohde og programchef for radioen Eik Frederiksen, især efter at lyttertallene kom ud. Til sidst kastede Eik Frederiksen håndklædet i ringen og meddelte programdirektør for hele TV 2 Palle Strøm, at han ikke længere kunne arbejde sammen med Jens Rohde.
Jens Rohde placerede ansvaret for de manglende lyttere hos Eik Frederiksen, som blev degraderet til musikchef, og nyhedschef Suzanne Moll overtog stillingen som programchef. Det hed sig internt, at Suzanne Moll og Eik Frederiksen begge skulle koncentrere sig om det, de var bedst til.
I BEGYNDELSEN AF MAJ blev Per Mikael Jensen citeret for at have sagt, at hvis ikke der skete noget lynhurtigt, så ville han lukke radioen. Flere medarbejdere troede først, at direktøren måtte være fejlciteret. Senere kaldte programdirektør for TV 2 Palle Strøm radioen “sin største hovedpine” i B.T. Økonomidirektør på TV 2 Anders Kronborg fik sagt, at han var pinligt berørt over radioens lyttertal.
»Én ting er, at det skal skrives af medierne. Men den interne vasken hænder, den var sværere at have med at gøre. Når ledelsen internt i TV 2 ikke bakker os op, så er det altså op ad mediebakken,« siger radiovært Ricco Wichmann.
Den dårlige omtale fortsatte. 9. maj 2007 skrev aviserne, at Casper Christensen havde droppet TV 2 Radio og var taget på tre måneders orlov. Det havde været planen fra begyndelsen, at Casper Christensen skulle på orlov for at skrive nye afsnit til tv-serien “Klovn”. Men det blev udlagt som et krisetegn.
»Det var, som om journalister, der skrev om TV 2 Radio, havde en F7-tast, som automatisk tilføjede ‘dødssejler’ eller ‘krukkernes holdeplads’,« siger Lars Daneskov.
STJERNEFLUGT ELLER EJ, så var det et faktum, at lyttertallene var utilfredsstillende. Hen over foråret og sommeren blev sendefladen rettet til. Nu blev der lavet fokusgruppetest og tegnet lytterprofiler. Gitte fra Kolding med to børn og en mand blev prototypen på den lytter, TV 2 Radio skulle nå. Gitte kunne godt lide sit arbejde og at rejse, når det bare ikke blev for eksotisk. Og hun var ikke vild med Casper Christensen, så der var enighed om, at han ikke skulle tilbage fra sin orlov.
Efter tre måneder i luften var der seminar i Tivoli i slutningen af maj. Stemningen var helt anderledes alvorlig, end den var på møderne, før lyttertallene ramte.
I stedet for klapsalver var der nu korslagte arme.
Det faldt flere for brystet, at der stod Andrea Elisabeth Rudolph og Lars Hjorthøj ud over det hele på plancherne på mødet. Flere af de værter, som allerede var i luften, kunne ikke se sig selv nogen steder.
I bakspejlet mener Lars Hjortshøj i dag, at det var en uretfærdig prioritering fra ledelsens side:
»Det var grotesk, og det var sjofelt over for dem af mine kolleger, der sad i de der job. Det var ligesom, man underkendte det arbejde, de andre havde lavet. Ledelsen var ikke nærige med at sige: “Bare vent til Lars og Andrea kommer, så bliver alt godt”,« siger Lars Hjortshøj i dag.
Jens Rohde satte sin lid til, at profilerne ville redde programfladen på TV 2 Radio. Det indtryk forplantede sig blandt medarbejderne.
»Folk forventede nærmest, at Lars Hjortshøj mødte op i Superman-kostume,« husker radiovært Lisbeth Østergaard.
Musikken skulle også rettes til. Den skulle være mindre maskulin, og værterne fik ikke længere lov selv at vælge ud. Martin Brygmanns alternative jingler blev skiftet ud med en standardpakke produceret til en italiensk radiostation. Serviceindhold som trafik, klokken og vejret blev også helt centrale elementer.
»Jeg har ikke termometeret helt oppe i folkesjælen, men jeg tror, at mange på radioen tænkte: Var det det her, vi ville? Siger den danske folkesjæl, at Martin Brygmanns jingler ikke er gode nok? Jeg synes, at det er farligt at lave det hele om,« siger værten Ricco Wichmann.
På den anden side kunne flere godt se, at det var nødvendigt at rydde op.
»Det var pissekedeligt, men det var også det, vi havde ventet på. At nogen tog førertrøjen på. Man kunne sige sig selv, at den der hippietanke med bare at gøre det, der er fedt, den går ikke,« siger Lisbeth Østergaard.
DA DET NYE og længe ventede morgenprogram med Lars Hjortshøj gik i luften den 30. juli, var det i selskab med underholdningschef på TV 2 Gitte Madsen og redaktør på programmet Søren Rosenørn. Halvanden måned efter var der igen godt nyt for radioen, da programmet “Nyhedsministeriet” modtog prisen for radiobranchens bedste nyheds- og aktualitetsprogram.
Ifølge nyhedsholdet var det en kærkommen anerkendelse af deres arbejde:
»Vi satte nye standarder med nyhederne, men det blev ikke rigtigt bemærket i TV 2-systemet. Det her var måske den eneste anerkendelse, vi fik,« siger Karen Albertsen, der har været med til at lave “Nyhedsministeriet”.
Efter et halvt år, hvor der kun har været spredte reklamer på TV 2, fik markedsføringen nu fuld skrue. Der blev sat en kampagne i gang med store plakater i bybilledet.
CHOKKET VAR TIL at føle på, da Lars Hjortshøj halvanden måned efter premieren meddelte, at han ville forlade TV 2 Radio.
Jens Rohde ringede rundt til stort set samtlige medarbejdere på TV 2 Radio for at overbringe dem nyheden personligt.
Rigtig mange blev dybt skuffede, da de hørte, at Lars Hjortshøj så hurtigt sagde farvel til stationen.
»Jeg havde lyst til at sparke ham i nosserne. Hvis man ikke kunne lide lugten i mosteriet, så skulle man måske ikke være startet i mosteriet,« siger kulturjournalist og projektleder Niels Pedersen om den umiddelbare reaktion.
Næste morgen var der møde med kage. Lars Hjortshøj rejste sig og beklagede. Han vidste godt, at timingen ikke var god for radioen, men for hans familie var den helt rigtig. De havde nu en unik chance for at rejse væk i længere tid med deres børn. Reaktionerne var delte. Nogle udtrykte respekt for en modig beslutning, mens andre kritiserede ham åbent. Enkelte ansatte fik fornemmelsen af, at sidste skud i bøssen var brugt, fordi der ikke var plads til flere dårlige historier om TV 2 Radio.
»Jeg forstår godt, at nogen var skuffede. Jeg ville have reageret nøjagtigt på samme måde, hvis jeg havde været i deres sko,« siger Lars Hjortshøj i dag.
Da han gik, var det femte gang, der skulle findes et nyt morgenhold.
SIDSTE LØRDAG FØR folketingsvalget godt en måned senere vågnede radiomedarbejderne op til endnu en kioskbasker – denne gang i Ekstra Bladet. Jens Rohde var den centrale kilde på en historie, som lignede et forsøg på at begå karaktermord på Helle Thorning-Schmidts højre hånd, Henrik Sass-Larsen.
Den konstituerede direktør på TV 2, Anders Kronborg, sendte øjeblikkeligt Jens Rohde på orlov, til valget var forbi.
Det var klart for de fleste, at Jens Rohdes karriere som radiodirektør på TV 2 var ovre.
Da Jens Rohde blev fyret, havde han allerede været mentalt på vej væk gennem et stykke tid. Han kunne godt se, hvor det bar hen, og havde skrevet en opsigelse til Anders Kronborg, men havde endnu ikke nået at aflevere den.
»Det er det bedste, der er sket for mig, at jeg blev afskediget på TV 2. Radioen er chanceløs, og det var en umulig opgave at rette det op,« siger han i dag.
EFTER FYRINGEN VAR STEMNINGEN blandt medarbejderne på niveau med Danmarks sejr i EM i fodbold i 1992, men de fik strenge ordrer om ikke at fejre Rohdes afgang for højlydt. En del medarbejdere på TV 2 Radio har beskrevet Jens Rohde som en chef, der opførte sig, som om han stadig kæmpede mod politiske modstandere på Christiansborg.
Kort tid efter Rohdes exit forlod Anders Kronborg også TV 2, og i stedet blev Merete Eldrup ansat som direktør.
Ganske hurtigt stod det klart, at den nye direktør så helt anderledes på hele TV 2s økonomi.
I et interview i december 2007 sagde hun, at der skulle være en afklaring på radioen inden udgangen af første kvartal 2008. På det tidspunkt var mange medarbejdere på radioen næsten blevet immune over for topledere, der tegnede dystre perspektiver, så de fortsatte bare med at lave radio.
»Man bliver nødt til at leve i en slags osteklokke. Jeg kommer og laver mit program, og det er det. Ellers bliver man sindssyg,« siger Lisbeth Øster-gaard, der stadig er vært hver eftermiddag.
I LØBET AF FORÅRET 2008 begyndte lyttertallene langsomt at stige. Det gamle system til at måle lyttere blev erstattet af et nyt moderne system. I stedet for at lytterne selv skulle udfylde dagbøger, blev målingerne herefter elektroniske. Udvalgte lyttere blev udstyret med en lille sort boks, som registrerede alt, hvad de hørte. Nu blev det også registreret, når folk hørte TV 2 Radio, uden at de måske helt var klar over det.
I midten af februar lykkedes det endda TV 2 Radio at slå Radio 100 FM og markere sig som landets tredjestørste radiokanal. På enkelte tidspunkter lykkedes det rent faktisk at matche P3-flagskibet “De Sorte Spejdere”. Men der blev ikke drukket champagne.
»I starten havde vi masser af penge og ingen lyttere. Nu havde vi masser af lyttere og ingen penge,« siger journalist og vært Karen Albertsen.
I slutningen af marts måned 2008 fremlagde TV 2 et regnskab, som viste blodrøde tal på bundlinjen for 2007. Underskuddet på hele TV 2 for 2007 lød på 213 millioner kroner, og radioen fik en stor del af ansvaret for det store underskud. Fordi radioen var kommet skidt fra start, valgte TV 2 at nedskrive radioen med 162 millioner kroner. Dermed var pengene betalt for retten til at sende i samtlige de syv år, hvor TV 2 har forpligtet sig til at producere kvalitetsradio.
Hvad vigtigere var, så tegnede økonomien endnu mere skidt for 2008 end ventet. Der skulle spares mellem 150 og 200 millioner kroner.
“Jeg ved godt, at mange af jer spekulerer over fremtiden, og det er med god grund.” Denne kontante besked fra program- og nyhedschef Suzanne Moll fik medarbejderne i en mail tirsdag den 25. marts forud for et medarbejdermøde om TV 2s økonomi.
Merete Eldrup indkaldte til stormøde på TV 2 den 27. marts. Forinden skulle der være fælles morgenmøde på TV 2 Radio.
Der var rundstykker, juice og ost. Suzanne Moll fortalte det samme, som Merete Eldrup en time senere ville sige fra en storskærm på Kvægtorvet i Odense. Det ville blive nødvendigt at reducere omkostningerne. Det stod klart for de fleste, at der skulle fyres. Et par stykker talte om, at med et budget, der byggede på, at annoncemarkedet skulle stige 300 procent, men som reelt kun var steget 5 procent, så var det fuldstændigt umuligt at få økonomien til at hænge sammen.
»Jeg kan godt lide optimisme, men når dem, der har lavet forarbejdet, ligefrem har været jubeloptimistiske og gamblet med folks karriere, så kan man godt blive aggressiv. TV 2 er et velrenommeret firma, som vi havde tiltro til,« siger musikjournalist Niels Pedersen nu. /
LUKNINGSTRUET
TV 2 skal spare 150-200 millioner kroner på budgettet i 2008.
Den 28. april holder TV 2 bestyrelsesmøde, hvor bestyrelsen skal beslutte, hvad der skal ske med radioen. I skrivende stund er det enten en mulighed, at radioen lukker, eller at der bliver fundet en ekstern investor.
TV 2 har gennem den seneste måned ligget i for-handlinger med flere eksterne partnere, deriblandt Radio 100 FM.
5 skarpe til Per Mikael Jensen
Var I for optimistiske, da I vurderede, at annoncemarkedet for kommerciel radio ville stige fra 100 millioner til 300 millioner kroner?
»Jeg tror ikke, at tallene er rigtige, men jeg kan ikke huske det. Jeg har jo siden siddet med en del andre projekter. 300 millioner kan jeg slet ikke genkende.«
. . . . .
Var I så for optimistiske i forhold til, hvor mange lyttere radioen skulle have?
»I og med at virkeligheden har vist, at vi ikke kunne, var vi enten for optimistiske med at lave programmer, eller også var vi for optimistiske i forhold til vores evne til at markedsføre radioen, eller også havde vi for lav sendestyrke på masterne eller noget helt andet. Jeg tror, at det var en kombination af mange forskellige ting.«
. . . . .
Flere medarbejdere følte sig undsagt af ledelsen, da du blandt andet sagde, at du var parat til at lukke radioen, hvis der ikke skete noget lynhurtigt?
»Jeg har aldrig sagt, at radioen skulle lukke hurtigt. Det sagde jeg også til journalisten i sin tid. Men skaden er jo sket. Jeg sagde, at radioen ville blive lukket lynhurtigt, hvis vi finder ud af, at den ikke kan klare sig, men det kommer helt sikkert ikke til at ske inden for de første to til tre år.«.
. . . . .
Kan du forstå de medarbejdere, der føler, at der er blevet gamblet med deres karriere, fordi forudsætningerne for radioen var urealistiske?
»Nej, det kan jeg ikke. Når man går ind i sådan noget, så bør man vide, at der på lang sigt er risiko for, at det ikke vil overleve. Men nu håber jeg jo, at TV 2 Radio vil overleve. Man kan diskutere, om vi i ledelsen, der havde med radioen at gøre, var dygtige nok. Men jeg mener ikke, at der er blevet gamblet, for i det ligger der en kynisme. Der er ingen andre end ledelsen, der har ønsket succes for TV 2 Radio lige så meget som medarbejderne.«
. . . . .
Fortryder du noget i forløbet med TV 2 Radio?
»Hvis jeg skal være helt ærlig, tror jeg, at vi tog lidt for let på det og havde lidt for stor tiltro til egne evner. Jeg tror, at vi skulle have ladet os inspirere lidt mere af, hvad der sker ude i verden, og bygget vores indhold op på mere eksakte markedsanalyser fra Danmark og udlandet og mindre på fornemmelser af, at det her er skide godt.«
5 skarpe til Jens Rohde
Var de økonomiske målsætninger sat urealistisk højt fra start?
Målsætningerne blev udstukket oppefra, det havde jeg ikke indflydelse på. Men de viste sig at være urealistiske. Det kommer an på, om du afsætter de midler, der skal til. I starten måtte vi og kunne vi jo alt. Men så blev vores markedsføringsbudget barberet ned til en tredjedel. Radioen er chanceløs, når TV 2 tror, at hvis bare de laver markedsføring på tv, går det nok alt sammen.
. . . . .
Du snakkede om at købe en færge og skaffe topfodbold-rettigheder til radioen. Blev dine armbevægelser for store?
Hele intentionen var fra start at gå ind og vækste det samlede radiomarked, hvad ingen har formået før. Vi var nødt til at have store ambitioner, hvis vi ville gøre os forhåbninger om at øge reklameindtægterne. Og så giver man den fuld power!
. . . . .
Troede du selv på målsætningen om 15 % af lytterne i jeres målgruppe, og annonceindtægter på højde med det samlede marked på det tidspunkt?
Det blev rimelig hurtigt klart, at det var vanskeligt. Men hvis produktet havde været i orden og markedsføringen massiv, så kunne vi være nået meget tæt på de målsætninger. Jeg gjorde det meget klart for ledelsen, at vi ikke kunne nå den målsætning før i det fjerde kvartal. Men der var ikke andet at gøre end at arbejde for at nå de målsætninger. Du skal ikke sige til Per Mikael Jensen, at du som direktør ikke tror, at du kan nå dine mål. Så får du bare at vide, at du kan gå.
. . . . .
Hvorfor blandede du dig i valgkampen?
Jeg blev spurgt om noget, som foregik i min fortid som politiker. Det bekræftede jeg. Jeg forholdt mig ikke til noget som helst politisk, og det gjorde jeg ikke på noget tidspunkt i løbet af min ansættelse på TV 2 Radio.
. . . . .
Hvilke tanker har du gjort dig, efter du stoppede? Var der noget, du gjorde galt?
Min største fejl var, at jeg var med til at opbygge en lukket stjernekultur omkring TV 2 Radio, som blev indadvendt. Indholdet, strategien og konceptet var simpelthen ikke stramt nok med det resultat, at vi fik en masse virksomheder i virksomheden og dermed en alt for uklar identitet. Lytterne var hårde i deres dom meget hurtigt. De oplevede studieværter, der kun snakkede med sig selv. Den kultur var jeg med til at bygge op, og det ansvar påtager jeg mig. Vi havde faktisk en drøm om, at vi kunne udfordre radiomediet og gøre det til noget andet, end det var blevet til. Det var desværre naivt at tro på. Tøjlerne skulle have været langt strammere.« /
2 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Underligt nok, fremgår ordet "vision" slet ikke i denne artikel. Hvor var Rohdes og Jensens visioner? Det er vigtigt at ledere har visioner (og kundskab), de kan implementere blandt medarbejderne. Eneste "visioner" var åbenart at, et radiomarked i negativ vækst, kunne pumpes op ved at høste det bedste fra DR-radio og 100FM.
I forhold til Rohde vil jeg indrømme at jeg politiserer, og spørge om folk mener om Rohde er værdig til at repræsentere, danmark som visionær politiker?
"Men hvis produktet havde været i orden og markedsføringen massiv, så kunne vi være nået meget tæt på de målsætninger."
Det står mig mere og mere klart, at Jens Rohde var den forkerte mand på posten. Selv når han i dag skal kigge tilbage, tror han fortsat på, at hvis han dog bare havde pengene til markedsføring...
Den store fejl har hele vejen igennem været, at man har ladet værterne styre indholdet, og at man satsede på, at tv-folk nok også kunne lave radio. Radio er jo det samme som tv, bare uden billeder!
Det første - med at lade værterne selv bestemme musik og indhold - gik lokalradioerne væk fra for snart 20 år siden, da man indså, at kommerciel radio skal være topstyret for at fastholde lytterne og dermed reklameindtægterne.
Baseret på ovenstående artikel, så er jeg ikke i tvivl om, at det har været helt ude i hampen forkert at ansætte en lokalradiomand, der ikke havde været i branchen i 15 år, til at lede og opbygge en kommerciel landsdækkende radio.
Jeg tror fortsat på, at TV2 Radio kan have en fremtid i Danmark, men det kræver at ledelsen i TV2 ansætter en radioledelse, der ikke er låst fast i gamle vaner.
Samtidig skal radio anskues som et selvstændigt medie, der fungerer med egne virkemidler og på et lydbilledes vilkår. Radio er nemlig ikke bare tv uden billeder.