Hallo derude – hvor er I?

UBEMÆRKET. Lørdag den 10. januar mødte cirka 8.000 mennesker op til den første demonstration mod den stigende uanstændighed i det danske politiske rum. Det er mange mennesker i dag, hvor demonstrationer sjældent samler mere end 2-3.000.

UBEMÆRKET. Lørdag den 10. januar mødte cirka 8.000 mennesker op til den første demonstration mod den stigende uanstændighed i det danske politiske rum. Det er mange mennesker i dag, hvor demonstrationer sjældent samler mere end 2-3.000. Først var der taler på Christiansborg Slotsplads og derpå fakkeltog til Rådhuspladsen, hvor der også var taler.
Demonstrationen var speciel, ikke alene fordi det var den første kædemail-indkaldte demonstration i Danmark, men også fordi demonstrationen var en enkelt mands værk. Den var ikke støttet af nogen fagforeninger, og den fik ingen økonomisk støtte overhovedet.
Ud over at Politiken i sit debattillæg samme dag bragte Kirsten Thorups tale i sin helhed, og at TV 2 Lorry viste et kort klip, var der ingen omtale af selve demonstrationen, dens idé eller hvad der blev sagt.
Tirsdag den 13. var der stor demonstration under parolen "Israel ud af Gaza". Den demonstration samlede nogenlunde det samme antal, omkring 8.000. Det eneste, medierne bragte, var omtale af politiets arrestationer af cirka 100 voldsomme unge.
Begge demonstrationer er i deres grundsubstans stærkt kritiske mod regeringen og dens rorgænger, Dansk Folkeparti, men det kan da ikke være derfor, at medierne tier dem ihjel, kan det?

Jørgen Bache, pensioneret journalist

0 Kommentarer