HA’er vil renses – trækker Berlingske i retten

Hells Angels-rocker vil have politiets hemmelige kronvidne indkaldt til at vidne i sag mod Berlingske

Hells Angels-rocker vil have politiets hemmelige kronvidne indkaldt til at vidne i sag mod Berlingske

Gennem snart et år har Poul Lystbæk, der er medlem af Hells Angels, forsøgt at køre et civilt søgsmål mod Berlingske, skriver ekstrabladet.dk.

Sagen begyndte i juni 2010, hvor Berlingske både i papirudgaven og på nettet beskyldte Poul Lystbæk for at stå bag opkrævning af narkopenge og af kontanter fra en række bordeller i Århus.

Artiklen blev til på baggrund af en række håndskrevne papirark, forfattet af Kasper Vetter, der på det tidspunkt afsonede en fængselsdom for indsmugling af hash.

I september 2010 bragte Berlingske en beklagelse af artiklen i papir-udgaven. Beklagelsen er også blevet tilføjet i indledningen af netudgaven af artiklen.

»I artiklen »Alle skal spise – HA spiser først« sættes Hells Angelsmedlem Poul Tang Lystbæk i forbindelse med opkrævelse af beskyttelsespenge og bordelvirksomhed på baggrund af oplysninger til Østjyllands Politi fra vidnet Kasper Vetter. Poul Tang Lystbæk selv har ikke forud for offentliggørelsen af disse oplysninger haft en mulighed for at kommentere dem. Det beklager Berlingske Tidende. Poul Tang Lystbæk benægter enhver selskabelig eller økonomisk forbindelse til Kasper Vetter og stiller sig uforstående over for påstandene. I øvrigt har han ikke som anført i artiklen været kasserer i Hells Angels MC Aarhus. Red.«

Ifølge rockeren Poul Lystbæks advokat Ole Schmidt er dette dog ikke nok. Rockeren forsøger nu at gå rettens vej for at få artiklen fjernet fra avisens webside. Det er i den forbindelse, at Poul Lystbæk ønsker, at politiets kronvidne Kasper Vetter skal indkaldes som vidne:

»Jeg ser gerne, at Vetter indkaldes som vidne, da sagen jo beror på hans forklaring«, siger Ole Schmidt til ekstrabladet.dk.

Ole Schmidt anklager Berlingske for at forsøge at forhale sagen:

»De forsøger tydeligvis at kvæle sagen. Det er umuligt at finde frem til de ansvarlige for Berlingskes netavis«, siger Ole Schmidt.

0 Kommentarer