Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:22 24.02.2022 Jakob Albrecht

Hækkerup afviser al kritik om lukkethed i regeringen

Hækkerup afviser al kritik om lukkethed i regeringen

Folketingets Retsudvalg har kaldt justitsminister Nick Hækkerup (S) i åbent samråd om sikkerhedsvurdering af de tre danske Syrien-mødre, på Christiansborg, torsdag den 10. februar 2022.. Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Justitsminister Nick Hækkerup (S) afviser, at der er tale om en ”systematisk overskridelse”, når aktindsigter til ministerier ikke behandles inden for tidsfristen.

Det sker, efter at TV 2 kunne fortælle, at kun hver anden aktindsigt til ministerierne bliver behandlet inden for fristen på syv dage.

De lange svartider kalder SF et ”grundlæggende problem for demokratiet”, mens det onsdag gav Radikale Venstre anledning til at hive Nick Hækkerup i salen for at få svar.
Nick Hækkerup afviste kritikken.

”Jeg synes faktisk, det her er et eksempel på, at vi har en regering, som er sjældent åben. Også på det her punkt,” sagde justitsministeren under debatten onsdag.

Anmodninger om aktindsigt skal ifølge offentlighedsloven færdigbehandles i løbet af syv arbejdsdage. En overskridelse af fristen må ikke være det normale, står der.

Ifølge offentlighedsrådgiver Oluf Jørgensen er det generelt ”meget vanskeligt” at få aktindsigt ved de øverste myndigheder.

Efter at have beskæftiget sig med området i årevis er han efterladt med det indtryk, at ministerierne vil ”hemmeligholde så meget som muligt”, har han tidligere sagt til TV 2.

SENESTE NYT

Flere nyheder