Hadeord: Public Service

"Jeg foreslår en nedlæggelse, eller måske blot en etableret enighed om, hvad ordene dækker over, hvis da ikke det bare kan lade sig gøre at finde på noget bedre," skriver Troels Mylenberg om sit hadeudtryk, public service

Ja, det er så to ord, men det er også mest sammenhængen mellem de to ord, det handler om. Eller måske snarere den forskel i opfattelsen af de to ord, som afhænger meget af, hvem der benytter dem. Jeg foreslår en nedlæggelse, eller måske blot en etableret enighed om, hvad ordene dækker over, hvis da ikke det bare kan lade sig gøre at finde på noget bedre. Hvad med journalistik for eksempel? 

Problemet med ordene public service er, at de fører direkte hen til en finansieringsmodel. Og til det politiske system. Altså en mulig sammenblanding mellem journalistikken og politikken. Og ja, hver gang nogen nævner ordet armslængdeprincip, bør en journalist trække sin pen. (Armslængdeprincip kunne i øvrigt sagtens selv kandidere til hadeord). Og så har jeg slet ikke nævnt det der med, at nogen vist mener, at public service som journalistik på en måde er finere og vigtigere end det, som anderledes finansierede medier producerer.

Troels Mylenberg, ansvarshavende chefredaktør, direktør, Fyns Amts Avis – Fynske Medier – Jysk Fynske Medier

0 Kommentarer