Hadeord: Pressemeddelelse

”Jeg forstår, man nævner det, hvis meningen gives til kende ved hjælp af røgsignaler, mimik eller perleplader,” skriver Ulrik Jensen, som hader brugen af ordet 'pressemeddelelse'

Det er sætningen i sig selv, der på en ellers helt almindelig hverdagsmorgen får mig til at knuge tekoppen lidt hårdere dér ved køkkenvasken, mens jeg ser på havens fugle.

’… siger justitsministeren i en pressemeddelelse’.

Hvorfor er det nødvendigt for Radioavisen og alskens andre medier at få med, at Pape Poulsen udtrykker sig via en pressemeddelelse? Er det ikke ret normalt? 

Jeg forstår, man nævner det, hvis meningen gives til kende ved hjælp af røgsignaler, mimik eller perleplader. Eller hvis han sender den på en ølbrik.

Men så længe politikere og andre aktører kommer med forholdsvis konventionelle udsagn, så rager det mig som lytter, læser og seer, om vedkommende har udtrykt sig via pressemeddelelse, hjemmeside, Twitter eller Facebook. 

Selvfølgelig er der situationer, hvor det kan være vigtigt og sigende, hvordan magthavere og andre fører deres ord ud i verden. Om det sker i åbne interview eller i lukkede beskeder. Men fri mig for denne information, når den er unødvendig.

Ulrik Jensen er journalist/studievært på DR P4 København

0 Kommentarer