Hadeord: Kvindekvoter

 "Problemet, kvindekvoter skal løse, er jo ikke, at der skal sættes låg på en voldsom mængde af kvinder, der oversvømmer de danske bestyrelseslokaler. Det er det omvendte," skriver Miriam Hindsgaul, som hader ordet 'kvindekvoter'

Kvindekvoter er et mærkeligt taberord, der sparker ligestillingskrykken væk under sig selv.

En kvote er en begrænsning af produktionen i for eksempel mælk. Problemet, kvindekvoter skal løse, er jo ikke, at der skal sættes låg på en voldsom mængde af kvinder, der oversvømmer de danske bestyrelseslokaler. Det er det omvendte. Og derfor burde det vel egentlig hedde mandekvoter.

Kvoter bruges også for at beskytte – eksempelvis fisk. I den kontekst bliver kvindekvoter noget, hvor man skal passe på de stakkels skravl, vi ellers gerne vil kalde selvstændige erhvervskvinder. Og det vil jeg ikke være med til.

Kvindekvoter fratager kvinder for ansvar, og det pådutter os en svaghed. Det mere lige kønskvoter var åbenbart ikke provokerende nok – eller også lød det for meget som kønsvorter.

Værst af alt kan ordet give en gnavende tvivl – var man som kvinde den bedste kandidat, eller skulle man opfylde en kvote som en torsk i Øresund?

Miriam Hindsgaul er pressechef i Knuthenborg Safaripark

0 Kommentarer