Håbløshedens endestation

 HAMPEN. Pressenævnet har afvist at behandle en klage over Ekstra Bladets artikler om byen Hampen.

 

HAMPEN. Pressenævnet har afvist at behandle en klage over Ekstra Bladets artikler om byen Hampen.

»En lille, fattig, gudsforladt flække på den midtjyske hede, hvor opsvinget aldrig har bidt sig fast,« som der stod i avisen.

I fire artikler kunne man i august i år læse, at Hampen er håbløshedens endestation, at børnene i Hampen staver dår-ligere end gennemsnittet, har flere huller i tænderne og oftere bliver kriminelle end andre. Der står videre, at højdepunktet i Hampen er bankospillene, og borgmesteren er citeret for at sige, at det ikke er de mest ressource-stærke personer, der
flytter til Hampen.

Borgerne i Hampen blev så vrede over Ekstra Bladets artikler, at de indkaldte til et borgermøde – omtalt i Journalisten nummer 15.

Peter Jessen, daginstitutionsleder i Hampen, og Inge Warming, personalekonsulent i Herning Kommune, har klaget til Pressenævnet over artiklerne. Selv om de bor uden for Hampen, føler de sig som en del af byen, og deres barn går på daginstitution, til sport og spejder i Hampen. De føler sig krænket af artiklerne og påpeger flere fejl – ligesom de klager over, at Ekstra Bladet har afvist et læserbrev, som Peter Jessen havde skrevet.

Pressenævnet mener, at artiklerne indeholder en generel beskrivelse af Hampen og byens borgere, og at Peter Jessen og Inge Warming ikke har den fornødne retlige interesse i at klage til nævnet. Derfor er klagen blevet afvist sammen med en bemærkning om, at Ekstra Bladets redaktør er i sin gode ret til at afvise et læsebrev fra Peter Jessen. /am

* Læs også i Journalisten nummer 15: For langt ude for Hampen.

 

0 Kommentarer