LUFTIGT. Jeg står i Føtex og ser i kiosken B.T. og Ekstra Bladets to spisesedler: "Sådan bliver du rask" og "Tab 10 kg – uden at dyrke motion". To store fristelser eller mon?
Dagbladskrisen har nu været over os i adskillige år, og den har flere årsager. »Men vi selv er uden skyld,« lyder det gerne både fra bladledelser og medarbejdere, der hævder, at det var anderledes tider, da aviserne solede sig i store oplag.
Men er det egentlig sværere at lave avis i dag? Kunne det tænkes, at vore dages chefredaktører, redaktionssekretærer og journalister alligevel har en del af skylden for, at det går, som det går? At de undervurderer danskernes evner til at gennemskue, hvordan verden og livet trods alt er skruet sammen? Og at man ikke blot smider 13-15 kroner ud af vinduet hver dag for at få en avis med sådanne luftige løfter? På B.T. håber man måske på at overleve ved at følge op med spiseseddelen "Sådan opnår du det evige liv". Jeg tvivler nu både på B.T.'s og læsernes chancer.
Bent Johansen, freelancejournalist
SVAR. I betragtning af at livsstilssygdomme er den klart største og mest nærværende fare for danskernes gode liv, tager jeg meget gerne den opgave på B.T.'s skuldre at være "Danmarks Sundhedsavis", som vi også kalder os. Det forpligter ganske meget, så vi må ikke svigte de læsere, der giver penge for vores avis.
Den nævnte forside handler om, hvad man selv kan gøre for at sænke sit blodtryk. De eksperter, der blev brugt i både artikel og et indslag på B.T. TV om emnet, var meget tilfredse med vores arbejde. Det er jeg ret sikker på, at læserne også er. Så jeg må beklage over for Bent Johansen: Der kommer meget mere sundhedsstof i B.T. Det sælger aviser, og det gør noget godt for folkesundheden. Det er en pragtfuld kombination!
Peter Brüchmann, ansvarshavende chefredaktør, B.T.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.