Haarder-klip ændrer ikke noget på TV 2

Et klip med en rasende Bertel Haarder fra TV 2's arkiv er dukket op på nettet. Men TV 2 vil ikke umiddelbart ændre procedure, siger kanalchef Mikkel Hertz.

Et klip med en rasende Bertel Haarder fra TV 2's arkiv er dukket op på nettet. Men TV 2 vil ikke umiddelbart ændre procedure, siger kanalchef Mikkel Hertz.

TV 2's omgang med sit arkiv trækker igen overskrifter. Et klip tilbage fra 2007, hvor daværende kirkeminister Bertel Haarder er i clinch med en TV 2-journalist, er blevet offentliggjort af Michael Jeppesen på hans blog.

Klippet blev aldrig bragt af TV2 Nyhederne, men er altså alligevel blevet offentligt tilgængeligt. Og det huer ikke kanalchef for TV2 News Mikkel Hertz:

»Det er klart, vi synes ikke, det er heldigt, at man på nettet kan se ting, som stammer fra vores arkiv og ikke har været sendt ud. De råoptagelser er TV 2's ejendom,« siger kanalchefen til Journalisten.dk.

Mikkel Hertz var i efteråret i vælten for at have slettet et klip fra arkivet med Lars Løkke Rasmussen, hvor statsministeren angiveligt skælder en TV 2-journalist huden fuld. Sagen vakte stor opmærksomhed, og han endte med at beklage episoden over for TV 2's medarbejdere, men forklarede det med, at han var bange for, at klippet ville blive misbrugt på nettet.

»Det ville være katastrofalt for en tv-station af vores størrelse og vores placering i mediebilledet, hvis vi ikke overholdt de aftaler, der er lavet med kilder om brug af billeder,« sagde han dengang til Ritzau.

Men at der nu er sluppet et klip ud fra arkivet i strid med TV 2's interne retningslinjer, ændrer ikke umiddelbart noget på kanalen.

»Det her klip er tre år gammelt. Jeg er ikke bekendt med, hvordan det er kommet ud. Og i og med ingen her er bekendt med, hvori fejlen skulle bestå, er det svært at tage højde for, hvad vi skulle gøre anderledes,« siger Mikkel Hertz.

0 Kommentarer