Haagerup: Det kommer ikke til at ske igen

DRs nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup, slår nu fast, at der ikke kommer nye aftaler med Reimer Bo som den, der blev indgået i forbindelse med Stein Bagger-interviewet. Selv forklarer Reimer Bo, hvorfor Stein Bagger valgte ham.

DRs nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup, slår nu fast, at der ikke kommer nye aftaler med Reimer Bo som den, der blev indgået i forbindelse med Stein Bagger-interviewet. Selv forklarer Reimer Bo, hvorfor Stein Bagger valgte ham.

"Det kommer ikke til at ske igen."

Sådan lyder det i dag i Berlingske.dk, hvor DRs nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup, forsikrer, at det er slut med at betale tv-værten Reimer Bo Christensen store beløb for udvalgte tv-interview – sådan som det angiveligt er sket i forbindelse med interviewet med Stein Bagger, der blev sendt i den bedste sendetid kl. 20 i søndags.

»Det kan jeg ikke forestille mig. Nej,« siger Ulrik Haagerup til Berlingske.dk.

DR-chefen kalder det samtidig en "usædvanlig situation", at den kontraktansatte tv-vært på DRs mest prestigefyldte nyhedsundsendelse, 21 Søndag, har fået en angiveligt pæn stor freelance-betaling for det timelange interview med den tidligere IT Factory chef, der afsoner syv års fængsel for svindel for 831 mio. kr.

Journalisten.dk talte allerede mandag med Reimer Bo Christensen for at høre til både aftalens vilkår, beløbsstørrelse og ikke mindst for at få Reimer Bos svar på den massive kritik af selve interviewet, som var at læse i de fleste dagblade i mandags. Blandt andet gav tidligere Cavling-vinder John Mynderup interviewet 0 stjerner i sin anmeldelse i Ekstra Bladet.

Men Reimer Bo afviste at svare på alle spørgsmål og lod samtidig forstå, at han ikke ønskede at deltage i et interview med Journalisten.dk.

I dag fortæller Reimer Bo Christensen så til Ekstra Bladet, hvorfor det netop blev ham, der fik interviewet med Stein Bagger.

»Jeg tror, han valgte mig, fordi han mener, jeg er den bedste til det,« udtaler han i dagens udgave af Ekstra Bladet, der har givet historien følgende overskrift: "Han valgte mig, fordi jeg er den bedste."

Og i artiklen siger Reimer Bo videre:

»Min aftale med DR er der slet ikke noget underligt ved. Jeg spurgte for lang tid siden, faktisk inden jeg startede som vært på '21 Søndag', om de ville købe et interview med Stein Bagger, hvis det lykkedes mig at skaffe det. Så jeg har bare overholdt min aftale med DR.«

Reimer Bo mener i øvrigt, at han leverede et kritisk interview.

»….og jeg måtte spørge ham om alt, og hvis han ikke svarede, ville jeg spørge igen,« siger Reimer Bo til Ekstra Bladet.

(NB! Journalisten.dk har opdateret denne artikels rubrik, der kunne misforstås. Vi henviste i første omgang til Ekstra Bladets egen overskrift i dagens udgave af Ekstra Bladet – "Han valgte mig, fordi jeg er den bedste" – men har valgt at korrigere efter berettiget kritik fra vores læsere her på Journalisten.dk, mvh. red.)

5 Kommentarer

bent øberg
19. MAJ 2010
Re: Haagerup: Det kommer ikke til at ske igen
ups da... her smager jo af sure rønne-bær...
Nels Sørensen
19. MAJ 2010
Re: Reimer Bo: »Jeg tror, jeg er den bedste«

Og hvordan er han overhovedet nået hertil? "News-anchor" på DRs "mest prestigefyldte nyhedsudsendelse", fast kommentator til samtlige "royale" begivenheder, ordstyrer på de fleste politiske debatter, og altså interviews med "royale" såvel som "straffefanger"?

Er der ikke lidt "Kejserens nye klæder" eller lemmingeeffekt over denne tilsyneladende dyrkelse af RBC (anført af ham selv)? Eller er jeg ene om at finde ham både ulidelig og ulideligt selvoptaget, -smagende og -overvurderet?

Det ville klæde nyhedsoplæsere -formidlere i det hele taget, at sætte nyhederne/emnerne i fokus frem for sig selv, som det oftest sker.

Heidi Vesterberg
19. MAJ 2010
Re: Reimer Bo: »Jeg tror, jeg er den bedste«

Lige mine ord. Tak Morten Terp.

Den slags burde simpelthen ikke ske - og da slet ikke for Journalisten.

Anders Petersen
19. MAJ 2010
Re: Reimer Bo: »Jeg tror, jeg er den bedste«
Det er efterhånden et stort problem for DR og 21 Søndag, at de har et news-anchor, hvis journalistiske habitus og øvrige gøren og laden er mere debatteret end de historier, han præsenterer.
Morten Terp
19. MAJ 2010
Re: Reimer Bo: »Jeg tror, jeg er den bedste«

Der er ingen grund til at gentage en rubrik, der ikke er dækning for.

Reimer Bo Christensen udtaler: "Jeg tror, han valgte mig, fordi han mener, jeg er den bedste til det", hvilke ikke er det samme som at sige: "Jeg tror, jeg er den bedste" som rubrikken lyder. Men selvfølgelig: det passer bedre i vinklen om en selvglad tv-vært.

Flere