Haagerup: Derfor prioriterede vi sagen om Venstre-spindoktor fra

Sagen var ikke vigtig nok. Sådan lyder begrundelsen fra DR's nyhedschef, Ulrik Haagerup, som forklaring på, hvorfor TV-Avisen søndag undlod at omtale den udskældte konsulent i Venstre, der stopper efter Facebook-sag. (opdateret)

Sagen var ikke vigtig nok. Sådan lyder begrundelsen fra DR's nyhedschef, Ulrik Haagerup, som forklaring på, hvorfor TV-Avisen søndag undlod at omtale den udskældte konsulent i Venstre, der stopper efter Facebook-sag. (opdateret)

Til dagbladet Politiken forklarer Ulrik Haagerup, at historien ikke var vigtig nok til at presse væsentligere historier ud af TV-Avisen.

»Historien har ingen politisk betydning whatsoever. Den handler om, hvad der er privat og offentligt på Facebook og andre steder,« siger han til Politiken.

Han afviser samtidig beskyldningerne om, at TV-Avisen skulle have undladt at omtale den tidligere konsulent i Venstres pressegruppe, fordi studieværten kender konsulenten privat.

»Jeg kan blankt afvise, at hun har noget som helst med den prioritering at gøre«, siger han om studieværtens indflydelse på dækningen af spindoktorens fratræden.

TV 2 Nyhederne valgte derimod at bringe et længere indslag, og Ritzau sendte nyheden ud som et klokketelegram.

Men ifølge Haagerup er det en ren tabloid-historie. I stedet valgte DR at sætte fokus på Lars Løkke Rasmussens et-års jubilæum som statsminister.

Berlingske Tidendes chefredaktør, Lisbeth Knudsen, der tidligere har været nyhedsdirektør på DR, synes, det er »underligt«, at DR ikke bringer historien.

»I betragtning af, hvor stor opmærksomhed den historie har fået, så er det lidt underligt,« siger Lisbeth Knudsen til Politiken.dk.

Dagen efter – altså i går aftes, mandag – valgte TV-Avisen dog alligevel at bringe følgende historie:

Venstres stærkt omdiskuterede kommunikationskonsulent Ditte Okman forlader nu Venstres pressetjeneste. Det sker efter den sidste tids blæst om hendes profil på den sociale internettjeneste Facebook.

Hele indslaget i TV-Avisen kan ses her.

Læs i øvrigt her om Venstres beslutning om at indføre ny Facebook-politik som følge af medarbejderen i deres pressetjeneste, der på Facebook kaldte en Christiansborg-medarbejder for en "psykisk syg", som hun havde "lyst til at kvæle langsomt".

5 Kommentarer

Niels Geertsen
6. APRIL 2010
Re: Haagerup: Derfor prioriterede vi sagen om Venstre-spindoktor

Til BJARNE PETERSEN!!!

Der findes en knap på computeren, der gør, at man ikke behøver skrive med store bogstaver hele tiden. Den hedder noget i retning af Caps Lock, og jeg er sikker på, den også findes på din computer.

Tilbage til sagen, så er det i den grad forkert, at DR ikke bringer historien. De har omtalt den både før og efter fyringen, men har åbenbart den forkerte vært på lige den søndag.

Hvor svært kan det være at indrømme en fejl i journalistik hr Haagerup? Det her ender som endnu et afsnit af Presselogen på News, hvor de inviterede pure nægter at have begået dumheder, når de ellers kommer fra et enigt medpanel af ligesindede journalistbosser.

Dan Jensen
6. APRIL 2010
Re: Haagerup: Derfor ...

Det tjener DR til ære ikke at hoppe på den sag. Faktisk kom det bag på mig, at den blev fravalgt, fordi TV Avisen normalt virkelig sucks, fordi DR vægter identifikationen så højt, at denne historie burde være selvskreven til at komme med.

 Det er en totalt ikke-historie aldeles blottet for alle former for væsentlighed, men med fuldt udslag på identifikations-barometeret, hvilket altså gør det til en 'god' historie for tv og for nettet. Med DR's normale profil  - og når man ser på udvalget af øvrige indslag (med fuld vægt på identikatons-kriteriet), som DR vælger at bringe - ville jeg mene, at den ville have været selvskreven til at komme med.

 Og det tjener jo ikke DR til ære.

Bjarne Petersen
6. APRIL 2010
Re: Haagerup: Derfor prioriterede vi sagen om Venstre-spindoktor

ENDELIG VISER DR EN SUND DØMMEKRAFT VED IKKE AT VISE ET INDSLAG I TV SØNDAG OM OKMANS OPSIGELSE.

 DET ER FULDSTÆNDIGT RIGTIGT SET AF ULRIK HAAGERUP OG KOLLEGAERNE!

AT SAGEN IKKE ER TILSTRÆKKELIG VÆSENTLIG - MEN SE ENGANG PÅ DE KILDER DER KRITISERER DR FOR IKKE AT KØRE HISTORIEN - QVORTRUP OG KNUDSEN.

 ØHHH, UNDSKYLD MIG, MEN MÅSKE DE BURDE FOKUSERE PÅ SUBSTANSEN FREM FOR  SPILLET, FACADEN OG ALT DET FNIDDER UDEN OM POLITIK, SOM DE SELV GØR TIL EN TABLOID-HYSTERISK PERSONHISTORIE. 

SÅ KAN MAN JO BARE SPØRGE SIG SELV - HVORFOR FAEN DR ALLIGEVEL BRAGTE ET INDSALG MANDAG OM SAGEN. FØRST EN FLOT PRIORITERING DERNÆST EN BOMMERT AF RANG SIDEN SAGEN IKKE HAVDE UDVIKLET SIG SIDEN SØNDAGEN. 


Henrik Lind Jørgensen
6. APRIL 2010
RE: Haagerup: Derfor prioriterede vi...
Jeg kunne slet ikke fokusere på TV Avisens søndags-historier, fordi jeg sad og ventede på Okman-historien. Mandag aften lavede jeg noget andet. Sådan kan man blive snydt. Men Ulrik Haagerups søforklaring er da sjov. Det er søforklaringer generelt.
Jeppe Nilsson
6. APRIL 2010
Re: Haagerup: Derfor prioriterede vi sagen om Venstre-spindoktor

Til gengæld var den vigtig nok for DR om mandag klokken 18.30 - altså et døgn efter alle andre...Flot!

Og det var nu heller ikke svært at se, at studieværten havde visse vanskeligheder med at få den historie over rampen.

Hilsen
Jeppe

Flere