Vestre Borgerdyd Gymnasium starter efter sommerferien en ny medielinje. Eleverne kommer undervejs i praktik på medievirksomheder. Men eleverne må ikke se linjen som en garanti for en fremtid i medierne, påpeger en af lærerne.
Unge københavnere med journalistdrømme kan efter sommerferien få afløb for deres ideer på Vestre Borgerdyd Gymnasium.
"Vi har lavet denne medielinje, fordi unge interesserer sig meget for medier og journalistik. De unge skal kende baggrunden for, hvorfor vi har medierne, og hvordan medierne arbejder," siger film- og tv-lærer på Vestre Borgerdyd, Lissi Hejberg, der sammen med to andre lærere står for den nye linje.
Medielinjens elever bliver undervist i trykte medier, tv og film. Ikke radio. I 1.g. får eleverne tre ugentlige timer i faget "Medier og Journalistik", i 2.g. fire og i 3.g. fem. I 3.g. bliver den traditionelle store skriftlige opgave erstattet af et medieprojekt.
Eleverne på medielinjen kommer på flere halvdags praktikbesøg på aviser eller tv-stationer, og i 2.g. kommer de på et 14 dages praktikophold. Vestre Borgerdyd er landets første gymnasium, der tilbyder praktikophold.
Gymnasiet har skrevet kontrakt med 12 københavnske medievirksomheder, der skal være praktiksteder for gymnasieeleverne.
En af dem er Nordisk Films tv-afdeling.
"Vi har sagt ja til at have praktikanter for de unges skyld, men også for vores egen. Unge ved, hvad der rører sig ude i den virkelige verden, så vi er dybt afhængige af at være i dialog med dem. Vi skal inspireres, sparkes, tæskes og udfordres, og det kan de unge," mener direktør på Nordisk Film, Lars Mandal.
I en tid med Popstars, Big Brother, Robinson og andre lignende programmer er genvejen til medier, berømmelse og penge blevet kortere end nogensinde. Lærer Lissi Hejberg afviser, at gymnasiet med medielinjen giver de 15-16-åriges drømme ekstra næring.
"Mange af dem drømmer garanteret om at blive journalister og arbejde med medier. Men vi gør dem opmærksomme på, at ikke alle kan blive studieværter, fordi de har gået på medielinjen. Den er ikke en garanti for en fremtid i medierne," påpeger hun.
Lars Mandal ser medielinjen på Vestre Borgerdyd som mere relevant end andre specielle gymnasielinjer.
"På andre gymnasier er der kunstlinjer og idrætslinjer, selv om alle undersøgelser viser, at unge interesserer sig mere for medier end for kunst og idræt. Jeg synes, det er fantastisk, at nogen vil engagere sig i, at de unge får større indsigt i medierne. Vi kunne ikke sige nej, da vi fik muligheden for at få praktikanter, så vi slog til med det samme," siger Lars Mandal om praktikanterne, der ikke koster Nordisk Film noget.
Der er endnu ikke tal på, hvor mange elever medielinjen får.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.