Guldbrandsen laver dokumentar om systemskiftet

Christoffer Guldbrandsen går bag om den nye regerings valgsejr og systemskiftet, der måske udeblev i en ny film, fortæller han.

Christoffer Guldbrandsen går bag om den nye regerings valgsejr og systemskiftet, der måske udeblev i en ny film, fortæller han.

Christoffer Guldbrandsen har i løbet af valgkampen fulgt en række politikere med sit kamera. Optagelserne bliver til en dokumentarfilm om den nye regering og systemskiftet.

Det skriver Ritzau

Christoffer Guldbrandsen har tidligere portrætteret Mogens Lykketoft (S), Anders Fogh Rasmussen (V) og Naser Khader (nu K) i sine dokumentarfilm.

»Vi har en ambition om at lave en film om det systemskifte, der skete – og som ofte kommer hvert 10. år – men hvor skiftet alligevel på en eller anden måde blev lidt fraværende,« siger Guldbrandsen til Ritzau.

»Når det kom til stykket, drejede diskussionen sig jo dybest set om, hvem der bedst kunne bevare det nuværende system. Og så blev det mest en strid om betalingsring og fedtskat og andre lavpraktiske ting. Efterfølgende har der jo heller ikke været så mange brudflader,« fortsætter han.

Christoffer Guldbrandsen lader sit kamera rulle de første 100 dage efter valget. Han har denne gang ikke fået adgang til lukkede møder. Til gengæld har han ladet kameraet rulle, når nyhedsmedierne slukkede deres for at gå hjem og klippe. 

0 Kommentarer