Guldbrandsen imødeser sagsanlæg med sindsro

Filminstruktør Christoffer Guldbrandsen hævder, at han kan bevise, at det var pressechef i forsvarsministeriet Jacob Winther, der lækkede oplysningerne om danske jægersoldaters hemmelige mission i Irak til TV 2 i 2007. (Opdateret 12:23)

Filminstruktør Christoffer Guldbrandsen hævder, at han kan bevise, at det var pressechef i forsvarsministeriet Jacob Winther, der lækkede oplysningerne om danske jægersoldaters hemmelige mission i Irak til TV 2 i 2007. (Opdateret 12:23)

Christoffer Guldbrandsens advokat Anders Németh siger til ritzau, at han er blevet forelagt en lydoptagelse, som utvetydigt dokumenterer, at Jacob Winther var ophavsmand til lækagen om de danske elitesoldaters operationer i Irak.

»Min klient imødeser derfor en injuriesag med sindsro,« siger Anders Németh.

Christoffer Guldbrandsen har i filmmagasinet Ekko udpeget Jacob Winther som den person, der lækkede de fortrolige oplysninger, og udover lydoptagelsen siger Christoffer Guldbrandsen, at oplysningernes rigtighed er bekræftet af flere af hinanden uafhængige kilder.

I weekenden udsendte Jacob Winther en pressemeddelelse, hvor hans advokat, Hans Sønderby Christensen skriver, at TV 2s mangeårige politiske reporter Kaare R. Skou har bekræftet, at han ikke mente Jacob Winther, da han udtalte til Politiken.dk, at det var en medarbejder i Forsvarsministeriet, der stod bag lækagen.

Den udmelding sår Kaare R. Skou dog tvivl om. Han har over for Politiken.dk, hverken en mening om, at det skulle være Winther, eller at det ikke skulle være Winther, der er opmand til lækagen. Han bekræfter, at han med sikkerhed ved, at lækagen kommer fra Forsvarsministeriet, men vil ikke sige fra hvem.

»Det jeg har sagt til advokaten er, at jeg har ikke sagt, at det er Jacob Winther, men jeg har heller ikke sagt, at det ikke er ham,« siger Kaare R. Skou til Politken.dk

Christoffer Guldbrandsen har ikke ønsket at afspille lydklippet over for offentligheden, da han finder, at hensynet til hans kilde vejer højere end hensynet til offentlighedens interesser i lækage-sagen.

Jacob Winther ønsker ikke at udtale sig om sagen. I Forsvarsministeriet bliver der henvist til hans advokat Hans Sønderby Christensen. Han ønsker ikke at kommentere på, at Christoffer Guldbrandsen hævder, at han ligger inde med en lydoptagelse, der skulle dokumentere, at Winther er kilde til TV 2's historie om de hemmelige operationer.

»Der er ingen, der ved, hvad det går ud på – om det er en telefonsamtale, en rumaflytning eller en mødesamtale, eller hvilke personer der optræder. Så længe man ikke ved, hvad det går ud på, er det rigtige at sige, at det kan man ikke have en mening om,« siger Hans Sønderby Christensen til Journalisten.dk.

 

0 Kommentarer