Guldbrandsen dykker ned i skattesagens detaljer

Radio24syvs nye program om skattekommissionens arbejde skal handle om fakta og holde sig fra spekulation. Det fortæller værten Christoffer Guldbrandsen til journalisten.dk

Radio24syvs nye program om skattekommissionens arbejde skal handle om fakta og holde sig fra spekulation. Det fortæller værten Christoffer Guldbrandsen til journalisten.dk

Et samlende overblik med fokus på det principielle og konkrete. Det er, hvad Christoffer Guldbrandsen vil opnå fra på søndag med et nyt ugentligt radioprogram på Radio24syv om skattesagskommissionen og lækagen af Helle Thorning-Schmidts skattepapirer:

»Jeg håber, at det på sigt er et sted, hvor vi kan holde snor i det principielle og samle op på udviklingen i ugen, der er gået. Og så vil jeg gå meget efter at afstå fra motivfortolkning og spekulation, og i stedet holde mig til, hvad man ved. For det er en meget kompleks sag,« siger han til journalisten.dk

Det principielle er ifølge Guldbrandsen de to spørgsmål, kommissionen er sat til at opklare. Altså hvem lækkede de fortrolige oplysninger, og har der fundet magtmisbrug sted? Og han hæfter sig ved mediernes rolle:

»Det er jo en sag, der i høj grad handler om, hvordan medier og magthavere er filtret ind i hinanden. Der håber jeg, at programmet kan bidrage til at give lytterne og offentligheden et indblik i, hvordan det udspiller sig i denne her konkrete sag,« siger han.

Spindoktor-frokost
Guldbrandsen vil derfor ikke bare give overblik, men også bruge chancen til at gå i dybden med mindre, men væsentlige dele af sagens forløb.

»I de uger, hvor der ikke er så meget udvikling, vil vi også selv prøve at kigge på nogle hjørner af sagen, for der er en del interessante detaljer, der ikke bliver gået i dybden med,« fortæller han.

Som eksempel giver han spindoktor Peter Arnfeldts udsagn om, at han ikke ved, hvem der bliver snakket om, når Ekstra Bladets Jan Kjærgaard har skrevet 'Helle' i en mail til ham. Han peger også på det mærkværdige i, at Arnfeldt har fortalt, at den tidligere regerings rådgiverkreds spiste frokost sammen
ugentligt, men alligevel aldrig drøftede Helle Thornings skattesag.

»Sådanne forhold fortaber sig i den almindelige mediestrøm, og det kunne måske være meget interessant at hæfte sig ved og kigge nærmere på,« siger han.

Når programrækken starter regner han med selv at sidde med i skattesagskommissionens lokaler på Fremtidsvej i Buddinge, så han kan fange detaljerne.

»Det giver jo noget helt andet at sidde derude. Der er nogle ret fantastiske detaljer, der måske ikke bliver rapporteret videre. Jeg tror, at det her program kan tage fat i nogle detaljer, som måske er lige så sigende som de større ting,« siger han.

0 Kommentarer