Guldbrandsen: Der kommer ingen injuriesag

Tidligere pressechef Jacob Winther har stadig ikke anlagt den injuriesag mod Christoffer Guldbrandsen, som han har truet med. Nu fastslår Guldbrandsen, at den aldrig kommer: »For mig er det lysende klart, at de involverede parter udmærket godt ved, at jeg taler sandt.«

Tidligere pressechef Jacob Winther har stadig ikke anlagt den injuriesag mod Christoffer Guldbrandsen, som han har truet med. Nu fastslår Guldbrandsen, at den aldrig kommer: »For mig er det lysende klart, at de involverede parter udmærket godt ved, at jeg taler sandt.«

I et interview med Journalisten.dk understreger filminstruktør Christoffer Guldbrandsen, at han stadig fastholder den anklage, han fremsatte første gang i filmmagasinet Ekko i januar: Altså, at det var tidligere pressechef for forsvarsministeren Jacob Winther, der lækkede oplysningen, om at Jægersoldaterne skulle indsættes i Irak, til TV 2.

Jacob Winther har tidligere sagt, at han ville anlægge en civilretslig injuriesag mod Christoffer Guldbrandsen. Men dokumentarfilmsinstruktøren venter stadig og forventer ikke længere, der sker mere i den sag.

»For mig er det lysende klart, at de involverede parter udmærket godt ved, at jeg taler sandt. Derfor kommer der aldrig en injuriesag,« siger Christoffer Guldbrandsen til Journalisten.dk.

I stedet har Jacob Winther indgivet en politianmeldelse af Christoffer Guldbrandsen for bagvaskelse af embedsmænd. Men den anmeldelse frygter Christoffer Guldbrandsen heller ikke.

»Jeg har ikke hørt noget fra politiet. Jeg har genfremsat mine udsagn, og det har jeg gjort i radioen, på tv og i aviser, og jeg kan jo bare konstatere, at der ikke sker noget,« siger Christoffer Guldbrandsen.

Det er op til politiet selv at vurdere, om det vil gå videre med en anmeldelse, og om det mener, der er en sag. Selv hvis politiet ikke går videre med anmeldelsen, så vil den stadig ligge i arkiverne det næste halvandet år.

»Principielt synes jeg, det er urimeligt og meget kritisabelt, at jeg er udsat for en falsk politianmeldelse,« siger Christoffer Guldbrandsen.

Han ser frem på injuriesagen med sindsro, hvis den mod forventning skulle blive anlagt.

»Jeg vil gerne have, at sandheden kommer frem og alle får indsigt i, hvordan den her sag er forløbet. Det er en sag, hvor væsentlige demokratiske kontrolinstanser er sat ud af spil,« siger Christoffer Guldbrandsen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra hverken Jacob Winther eller hans advokat.

2 Kommentarer

Hans Nielsen
22. JUNI 2010
Re: Guldbrandsen: Der kommer ingen injuriesag
Om der kommer en injuriesag afhænger af om det lykkes politiet at opklare lækken. Hvis ikke politiet får opklaret lækken, så vil der uden tvivl blive rejst en injuriesag for Guldbrandsen må i så fald skulle dokumentere, at hans journalistik er juridisk mere holdbart end politiets undersøgelser. Det duer ikke, at journalister udokumenteret kan få lov til at påstå, at nogen af de øverste embedsmænd i staten har overtrådt straffeloven.
Per Meinertsen
17. JUNI 2010
Re: Guldbrandsen: Der kommer ingen injuriesag

Det er jeg da ked af at høre. Jeg tror vi er nogle stykker som havde set frem til, at denne fusentast til Guldbrandsen blev belært om, at man altså ikke ustraffet kan rende og fortælle sandheder og derved beklikke en brav hædersmand som Winther.