Guldægget smadret

"Det er en genial idé. Problemet er, at det er min idé, de nu selv bruger."

"Det er en genial idé. Problemet er, at det er min idé, de nu selv bruger."

Freelancejournalist Hans Rossen er godt utilfreds. Idéen med at videresælge sine artikler har han levet af nogle år, siden han i 1996 slog sig ned som freelancer på Langeland. Men Berlingskes videresalgs-butik har på kort tid ødelagt den forretning.

Når Hans Rossen sendte en pakke journalistik til Berlingske i Pilestræde, så skippede han en tilsvarende pakke af sted til Fyens Stiftstidende en uge senere. Det geniale bestod i, at han fik næsten dobbelt betaling for det samme arbejde med fuld forståelse fra alle parter.

"Det er der nok nogen, som synes er odiøst. Men når man er freelancer, så handler det ikke kun om at være en god journalist. Det er ligeså vigtigt at være en god forretningsmand," siger han, der oprindeligt er handelsuddannet.

Han har ikke modtaget en kontrakt om videresalg fra Berlingske. Han har slet ikke gjort noget for at indgå en aftale siden et møde i Det Berlingske Officin i efteråret. Han venter på, at der skal komme en anstændig ordning.

"Da de forelagde mig planerne om videresalg, blev jeg så rasende, at jeg ikke har kontaktet dem siden. Jeg kan ikke leve med at blive spist af med et par hundrede kroner ekstra for en artikel, når jeg er vant til at få flere tusinde ved at sælge den videre."

Hans Rossen mener, at DJ bærer en del af ansvaret for, at hans forretning er ødelagt:

"For mig at se gik det allerede galt, da DJ tillod, at de fastansatte i Berlingske indgik en aftale om videresalg. Det var en kæmpefejl."

Hans Rossen er begyndt at se sig om efter nye kunder, for eksempel fagblade og magasiner, som betaler bedre end dagbladene.

Læs også: Angreb på ophavsretten, Truet på sit levebrød, Videresælgerne og Truet journalistik.

0 Kommentarer