Gudsjammerligt kedelig generalforsamling

MØDE. Der har lige været generalforsamling i Freelancegruppen. Det er længe siden, jeg har kedet mig så gudsjammerligt.

MØDE. Der har lige været generalforsamling i Freelancegruppen. Det er længe siden, jeg har kedet mig så gudsjammerligt.

Med et fremmøde på under tre procent af de mulige 3.100 får jeg den tanke, at jeg nok ikke er den eneste, der synes, formen er håbløs.

Indholdet var ellers relevant nok. Vi diskuterede blandt andet ophavsret, penge til research, startydelse og vedtægtsændringer samt valgte en delvist ny bestyrelse.

Alle deltagere fik deres rejseudgifter refunderet. Det er forbundets politik, fordi forbundet gerne vil have medlemmerne til at komme.

Men fremmødet understreger, at økonomisk refusion helt åbenlyst ikke er nok. Kunne vi gøre noget ved formen?

For eksempel flytte generalforsamlingen fra Arbejdermuseet i København. De lever af at sælge minder fra min morfars tid. Med lidt ideudvikling kunne vi måske finde et lokale, der sender nogle andre signaler?

Mødesalen emmer sikkert af traditioner, men det er i så fald også rummets eneste kvalitet. Der er en kilometer til loftet, der er ingen vinduer, alt er mørkebrunt, og akustikken er elendig.

Og når ingen gider have ulejlighed med at præsentere de fire-fem mænd med papir og projektor, der i den ene ende af lokalet sad på en scene halvanden meter over gulvet, er man som førstegangsdeltager fuldstændig fortabt. Hvem var de, og hvorfor skal de sidde deroppe? End ikke når de gik på talerstolen, fik vi deres navne. Det er ikke brugervenligt og næppe sådan, vi får medlemmerne i tale.

Dagen forinden på FreelanceForum holdt Jesper Klit et foredrag om idegenerering. Han sagde blandt andet, at vil man have liv i butikken, skal man prøve med en ny maggiterning i suppen.

Måske kunne vi bede ham designe vores næste generalforsamling? Med præsentationer, gruppediskussioner, korte debatoplæg, toastmaster, saftevand, fyldte frugtfade, en stramt styret tidsplan, underholdende indslag, bolsjer, zoneterapi, quizzer, velforberedte indlæg, dansende dværge, topløs betjening med mere. Eller bare noget af det. For hulen.

Har vi noget at miste? /

1 Kommentar

Ulrik Bak Nielsen
31. MARTS 2008
Re: Gudsjammerligt kedelig generalforsamling
Den manglende interesse breder sig. De læser åbenbart heller ikke blogs, Dav... ;-)