Gruppeordning bliver billigere

FORSIKRING. Hvis alt går efter planen, bliver det billigere at forsikre sit liv og helbred i gruppeordningen for medlemmer af Dansk Journalistforbund.Mange medlemmer har været stærkt utilfredse med prisstigninger på gruppelivsordningen i Danica, der betyder, at det i dag koster 845 kr. om måneden inklusive arbejdsmarkedsbidrag for en forsikring, som de fleste heldigvis aldrig får brug for.

FORSIKRING. Hvis alt går efter planen, bliver det billigere at forsikre sit liv og helbred i gruppeordningen for medlemmer af Dansk Journalistforbund.

Mange medlemmer har været stærkt utilfredse med prisstigninger på gruppelivsordningen i Danica, der betyder, at det i dag koster 845 kr. om måneden inklusive arbejdsmarkedsbidrag for en forsikring, som de fleste heldigvis aldrig får brug for.

Men medlemmerne står nu i en klart gunstigere situation, fordi et millionunderskud i gruppelivsordningen pludselig er vendt til et overskud, og pengene skal meget gerne bruges til at gøre forsikringen billigere – enten hos Danica eller hos et nyt forsikringsselskab med et bedre tilbud, forklarer næstformand i DJ og politisk ansvarlig for gruppelivsordningen, Fred Jacobsen.

»Jeg vil ikke sætte tal på, men vi skal beregne, hvad den nye økonomiske situation betyder. Som minimum skal vi sikre, at ordningen ikke stiger yderligere, men målet er, at prisen for at være med i ordningen skal falde,« siger Fred Jacobsen.

Den nye situation skyldes, at ordningens gamle forsikringselskab, PFA, netop har tilbagebetalt 17 mio. kr. til gruppelivsordningen. Penge, PFA har haft stående siden 2002 for at sikre sig mod eventuelle skader med tilbagevirkende kraft. Da ekstra mange medlemmer i de senere år er blevet invalide og har mistet erhvervsevnen, opbyggede ordningen en gæld på næsten otte mio. kr. til Danica, på trods af at prisen på forsikringen blev sat op og præmierne sat ned.

Fred Jacobsen håber på, at prisen på gruppeordningen kan sættes ned fra 1. januar 2007, og til delegeretmødet samme år vil han komme med nye bud på en ny gruppelivsforsikring.

 

0 Kommentarer