Grønt lys til at forsøge at købe domænet dj.dk

Efter at Dansk Journalistforbunds forretningsudvalg først sagde nej til at bruge maksimalt 100.000 kroner på at købe dj.dk, har hovedbestyrelsen nu givet mandat til, at DJ fortsætter forhandlingerne

DJ's kommunikationsafdeling har fået mandat af hovedbestyrelsen til at gå videre med købet af domænet dj.dk, der i dag er i privat eje hos advokat Dennis Jakobsen.

Det sker, efter at forretningsudvalget tidligere har afvist en indstilling fra formand for DJ Lars Werge, der ønskede, at DJ skulle afsætte en ramme på 100.000 kroner for køb af domænet.

»Domænenavnet dj.dk vil være med til at brande, at vi er et forbund, der ikke længere udelukkende er for journalister, men også for andre fagligheder,« har Lars Werge blandt andet forklaret.

For mange penge

En af skeptikerne i forretningsudvalget er Lars Lindskov, formand for Pressefotografforbundet, der finder timingen forkert, fordi Dansk Journalistforbund overvejer sit fremtidige navn.

»Derfor er det ikke det rigtige tidspunkt at gå ud og bruge så mange penge,« har Lars Lindskov blandt andet sagt.

"Journalistforbundet.dk er ekskluderende"

Efter omtale i Journalisten og efterfølgende debat ønskede blandt andre hovedbestyrelsesmedlem Karen Hedegaard, at sagen blev taget op i hovedbestyrelsen.

»Det kan godt være ret ekskluderende med et domæne, som hedder journalistforbundet.dk,« har hun blandt andet udtalt.

Hovedbestyrelsen skal behandle sagen igen

Torsdag behandlede hovedbestyrelsen sagen. Drøftelserne blev af hensyn til forhandlingerne lukket for Journalistens referat, ligesom Journalisten ikke kan citere fra indstillingen.

Når kommunikationsafdelingen i DJ har et konkret resultat af forhandlingerne, skal sagen igen behandles i hovedbestyrelsen.

11 Kommentarer

Jonny Carstensen
16. OKTOBER 2015
Spild af penge. Lige nu er
Spild af penge. Lige nu er siden en mindeside for en afdød kvinde. Lad den hvile i fred. I bedste kinesiske stil kan I vælge djdk.dk. Dét er ledigt.
Erik Jensen
14. OKTOBER 2015
Eller

Eller

http://www.detkosterspidsenafenjetjager.dk/

som er ledigt.

Erik J.
Anders Stoffer
12. OKTOBER 2015
Måske man skal undersøge om
Måske man skal undersøge om spildafmedlemmerneskontingentkroner.dk er ledigt.
Hans Lauring
11. OKTOBER 2015
Kære Øjvind

Kære Øjvind

Nej, det kan jeg godt se nu. Jeg læste referencen til formandens tidligere ønske forkert. Jeg tror dog stadig, det kan blive svært at komme under de beløb, der har været nævnt offentligt tidligere. Men hatten af for DJ's forhandlere, hvis det lykkedes.

PS Jeg ønsker mig, at forbundet sætter penge af til et debatsystem på journalisten.dk, hvor man bl.a. kan gå tilbage og rette sine mange tastefejl. Det kan garanteret gøres for langt under 100.000 kroner.
Glenn Sthyr Jonassen
9. OKTOBER 2015
Det giver da meget god mening
Det giver da meget god mening.

I dag hedder fotograferne allerede DJ:Fotograferne, så hvorfor ikke?

Man kunne hermed sammenlægge Kommunikatørerne og Journalisterne til DJ:Medier og smide Pressefotograferne ind under Fotograferne (for det er jo det de er) På den måde er der så kun 2 forbund at forholde sig til og fotograferne kunne måske begynde at fungere som et rigtigt forbund der sætter retningslinier, uddannelser og kvalitetsstyrring/branchestandarder på programmet.

DJ:Fotograferne & DJ:Medier finder man på dj.dk, -det da enkelt!

Alternativt, Medieforbundet - mefo.dk (højst sandsynligt et billigt domæne)
Lader til at det er 4-5 år siden der sidst var aktivitet på den webside.

Flere