Grønt lys for Berlingskes Radio 24syv

Så er sendetilladelsen på vej til Berlingske og People Group. Ifølge Radio- og tv-nævnet opfylder det fælles selskab betingelserne "fuldt ud" for at drive den kommende news/talk-kanal. Dermed kan danskerne stille ind på 'Radio 24syv' til november.

Så er sendetilladelsen på vej til Berlingske og People Group. Ifølge Radio- og tv-nævnet opfylder det fælles selskab betingelserne "fuldt ud" for at drive den kommende news/talk-kanal. Dermed kan danskerne stille ind på 'Radio 24syv' til november.

Den officielle sendetilladelse vil dog først endeligt blive udstedt den 5. april, når EU-Komissionen har afsluttet det sideløbende arbejde med at godkende selve udbudsbekendtgørelsen til Radio 24syv.

Dette forventes dog ikke at volde problemer, eftersom koncessionsbetingelserne er nogle af de mest strikse, man kan tænke sig.

Det oplyser Christian Scherfig, der er formand for Radio- og tv-nævnet. Han slår derfor allerede nu fast, at man er klar til at sige ja til den ny radiokanal fra Berlingske og People Group.

»Berlingske People opfylder fuldt ud koncessionsbetingelserne til den ny radiokanal, og i og med at der kun er een ansøger, så ligger det lige for at give sendetilladelsen,« siger Christian Scherfig til Journalisten.dk.

Når Nævnet så alligevel har valgt at følge den oprindelige tidsplan og først den 5. april udstede den officielle sendetilladelse, så skyldes det som sagt, at man ønsker at have alt formalia fra EU's side på plads først.

»Vi følger den oprindelige tidsplan, men der er en række hensyn, som gør, at vi venter til starten af april. Blandt andet så kører notifikationsprocessen parallelt i EU, og netop af den årsag er det nærliggende at afvente den oprindelige plan,« udtaler Christian Scherfig, der forventer at få en afklaring fra EU »inden månedens udgang«.

Berlingske People kan derfor godt gå i gang med at konkretisere den ny news/talk-radio yderligere, som efter planen skal gå i luften den 1. november. Den har indtil videre fået navnet 'Radio 24syv', og koncessionsaftalen indebærer et offentligt tilskud på op mod 100 mio. kr. årligt i en periode på otte år. 

Lisbeth Knudsen, der er bestyrelsesformand for det ny radioselskab bag ansøgningen, har tidligere sagt, at den nye kanal skal levere noget, "man aldrig har hørt før".

Af den 280 sider lange ansøgning fremgår det i øvrigt, at nyheder bliver livsnerven i Radio 24syv, men i kombination med en række programmer med aktualitetsstof, debat og kultur – båret af markante værter.

Derudover betegnes "involvering og engagement" som Radio 24syv's kerneværdier. Og så skal radiokanalen være så fleksibelt formateret, at alle flader skal kunne ryddes og tænkes ind i et samlet nyhedsflow ved akut opståede lejligheder.

Den nye radiokanal får i øvrigt forskellige underleverandører rundt omkring i landet – bl.a. Syddanske Medier, Midtjyske Medier, Lolland-Falsters Folketidende og Experimentarium i København.

0 Kommentarer