Grønlandske KNR mister direktør

Det er efter eget ønske, at Ivalo Egede med omgående virkning fratræder som direktør for KNR

Grønlands public service-station, KNR, mister sin direktør. Ivalo Egede har valgt at fratræde med øjeblikkelig virkning, skriver knr.gl.

"Efter fire år i KNR er det i 2012 lykkedes at vende økonomien, så vi ikke længere har røde tal på bundlinjen," siger Ivalo Egede i pressemeddelelsen fra KNR.

"Det er en vigtig milepæl for KNR, og i den forbindelse har jeg valgt at give stafetten videre og søge nye udfordringer."

Grønland har oplevet store, mediemæssige omvæltninger i de seneste år. To gange inden for to år har KNR skåret over 10 procent af medarbejderne. I august blev otte medarbejdere varslet fyret.

Dengang protesterede medarbejderne i et åbent brev til den ansvarlige politiker i det grønlandske landsstyre Mimi Karlsen.

KNR’s årsregnskab bliver offentliggjort i forbindelse med næste møde i bestyrelsen i marts måned.

I forbindelse med Ivalo Egedes opsigelse siger KNR's bestyrelsesformand, Hans Peter Poulsen, at hun stadig har bestyrelsens tillid:

"Jeg har desværre modtaget Ivalo Egedes opsigelse. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at hun stadig nyder bestyrelsens tillid, og at vi er kede af at miste hende. Ivalo Egede har stået i spidsen for en række effektiviseringer af arbejdsprocesserne i KNR, og ikke mindst har hun beskrevet de rammevilkår, der er nødvendige, for at public service-stationen kan levere kvalitetsprodukter inden for nyheder, oplysning, underholdning og kritisk journalistik."

Vicedirektør og programchef i TV Jan Berg vil fungere som direktør, indtil der er udpeget en ny.

0 Kommentarer