Grønlandske aviser fyrer massivt

Grønlands to aviser AG og Sermitsiaq er nu så hårdt ramt økonomisk, at de har fyret en stor del af de ansatte. Mindst 11 stillinger er nedlagt.

Grønlands to aviser AG og Sermitsiaq er nu så hårdt ramt økonomisk, at de har fyret en stor del af de ansatte. Mindst 11 stillinger er nedlagt.

Avisen AG har skåret medarbejderstaben ned fra 19 til 13 stillinger. Torsdag fik tre medarbejdere fyresedlen. Der var allerede fyret to medarbejdere ved udgangen af september, og én havde selv sagt op.

Sermitsiaq er tilsvarende hårdt ramt. Her blev tre ansatte opsagt fredag, og to journalistiske stillinger var i forvejen ikke var genbesat.

Aviserne rapporterer selv om afskedigelserne på deres hjemmesider. Begge aviser begrunder fyringerne med en trængt økonomi, som blandt andet skyldes, at Det Grønlandske Selvstyre og flere grønlandske kommuner ikke længere indrykker stillingsannoncer i de grønlandske aviser.

På avisens egen hjemmeside understreger chefredaktør for Sermitsiaq, Poul Krarup, at det er udefrakommende faktorer, der er årsag til afskedigelserne.

"Vi er tvunget til det som følge af det offentliges bevidste politik med at sende jobannoncer og dermed jobs og skatteindtægter ud af landet," siger Poul Krarup til Sermitsiaq.gl.
Derudover er de grønlandske aviser ramt af, at portostøtten forsvinder.

Aviskrisen har også ramt trykkeriet Naqitat, der også har måttet fyre medarbejdere.

"Krisen hos aviserne kommer blandt andet til at betyde, at vi får færre sider at trykke og dermed mindre indtægter fra dem fra næste år.  Derfor har vi været nødt til at opsige fire medarbejdere," siger Peter Frederiksen, direktør for Naqitat til ag.gl.

0 Kommentarer