Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:04 09.06.2023 Anna Sol Jørgensen

Grønlandsk minister hev KNR-ledelse til møde for at få vist VM-kvalifikation

KNR havde egentlig besluttet ikke at sende VM-kvalifikationskampene i kvindehåndbold på stationens kanaler, og at produktionsselskabet Made in Nuuk skulle sende kampene.

Men den 29. maj indkaldte den daværende minister for Grønlands kulturområde, Peter Olsen (IA), KNR’s ledelse til møde i departementet. Det skriver KNR. På mødet gjorde Peter Olsen det ifølge KNR klart, at man fra politisk hold meget gerne så, at kampene blev vist hos den grønlandske public service-station.

”Som vi ved, så bliver kampene ”desværre” ikke sendt gennem KNR-TV men sendes via internettet af et selvstændigt firma. Og desværre har dette betydet, at en masse borgere i byer og yderdistrikterne ikke kunne følge med. Også selv om det var borgernes penge, man brugte, for at Grønland kunne være vært,” skrev Peter Olsen på Facebook mandag.

Derfor har vi også fra naalakkersuisut (landsstyret, red.) sagt, at det er vigtigt, at kampene sendes til hele landet. Heldigvis blev der enighed om i sidste øjeblik, at kampene streames via KNR. Dette var en af de ting, jeg lavede som naalakkersuisoq (minister, red.), skriver han.

Peter Olsen trak sig fra posten som minister i slutningen af maj. Det skete i en pause ved en afstemning om et mistillid mod Peter Olsen.

Baggrunden for afstemningen var utilfredshed med hans manglende håndtering af problemer, der har ramt grønlandske medier og i særdeleshed KNR. I april 2022 så KNR sig nødsaget til at skære i antallet af daglige nyheder på nettet, ligesom radio- og tv-aviser blev forkortet. KNR er fortsat i knæ, og ingen har set noget til den arbejdsgruppe, som Peter Olsen sidste år sagde til Journalisten, at han ville nedsætte.

SENESTE NYT

Flere nyheder