Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:21 15.06.2021 Anna Sol Jørgensen

Grønlands landsstyreformand: Plantet historie hos TV 2 skulle påvirke valget

De udokumenterede påstande om Múte B. Egede, som TV 2 bragte i en artikel om kandidaten til posten som landsstyreformand i Grønland fire dage før valget, var med til at påvirke valgets udfald.

Det siger Múte B. Egede, der vandt valget med en snæver sejr, til Berlingske.

”Jeg kan ikke udlægge det anderledes. Det kommer fire dage før det grønlandske valg. På et belejligt tidspunkt, når slutspurten er i gang. Jeg kan kun se, at det er en plantet historie, der har til hensigt at påvirke valget,” siger han.

Udtalelsen fra landsstyreformanden kommer i kølvandet på, at Ekstra Bladet de seneste uger har beskrevet, at redaktionschef Ulla Østergaard ifølge Ekstra Bladets oplysninger skal have presset historien igennem.

Samtidig blev TV 2 af flere kilder – herunder Transparency International Greenland – advaret om, at der kunne være en agenda bag det tip, historien byggede på.

Nyhedsdirektør i TV 2 Ulla Pors afviser over for Berlingske, at der fra TV 2’s side har været et ønske om at påvirke valget:

”Det synes jeg er en alvorlig anklage. Vi har lavet en forkert historie, som vi er utroligt kede af, og som vi har beklaget, og som vi har rettet og taget ned to dage før valget,” siger Ulla Pors, nyhedsdirektør i TV 2, til Berlingske.

TV 2 beskrev i sin artikel få dage før valget, at Múte B. Egede tidligere havde undladt at erklære sig inhabil i to sager. Múte B. Egede blev aldrig forelagt kritikken, som viste sig ikke at holde vand, og TV 2 foretog en rettelse af artiklen, før den efter et par dage efter valget blev fjernet helt. TV 2 har flere gange beklaget historien og kaldt det en fejl, at den blev bragt.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder