
Mikael Bertelsen og Mads Brügger, der var programchefer på Radio24syv, har tidligere kaldt 24syv-appen for ”merkantilt gravrøveri”. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Vold mod Radio24syvs gode navn og rygte, merkantilt gravrøveri og at pynte sig med lånte fjer.
Sådan lød kritikken fra Mads Brügger og Mikael Bertelsen, da podcastappen ’Listen to news’ i oktober skiftede navn til 24syv. Appen, der blandt andet indeholder de gamle programmer fra det lukkede Radio24syv, deler ikke bare navn, men også visuel identitet og Twitter-konto med radiokanalen.
Hidtil har 24syv-appen været delvist ejet af Berlingske Media. Men onsdag kom det frem, at mediehuset nu har købt 100 procent af selskabet bag appen, som ifølge koncernchef Anders Krab-Johansen skal udvikles til ”Danmarks førende app for nyheder og aktuelle podcasts”.
Og det er trods beskyldningerne om gravrøveri et smart træk set fra et brandingperspektiv, vurderer Frederik Preisler, partner og kreativ direktør i reklamebureauet Mensch.
”Ud fra en kynisk forretningsmæssig betragtning så er det smart, for 24syv er et stærkt brand. Og vi kan jo se på de andre spillere i markedet, at det ikke er så nemt at etablere et brand i medieverdenen,” forklarer han.
Risikoen er lille
Det var da også netop erkendelsen af, at 24syv er et ”enormt stærkt brand”, der sidste år fik ’Listen to News’-appen til at skrifte navn til 24syv, forklarede den daværende direktør Christian Grønlund dengang til Berlingske. Han er nu trådt ud af selskabet og ønsker ikke at oplyse prisen, han har fået for at sælge sine ejerandele til Berlingske Media.
Men ifølge Frederik Preisler bør 24syv-brandets værdi have afspejlet sig i prisen, selv om appen reelt ikke har meget med Radio24syv at gøre.
”Forretningen 24syv er sandsynligvis ikke ret meget værd i kroner og øre i forhold til, hvad den koster at drive, og hvad den kan generere af indtægter. Men hvis Berlingske kan bruge 24syvs brand uden at få en masse badwill for at iklæde sig gevandter, de ikke har fortjent, så er det smart,” siger han og tilføjer:
”Den eneste risiko er, at det kan rippe op i hele historien om Radio24syv. At folk tænker, at Berlingske bare snylter på alt det gode, der blev gjort på Radio24syv. Men det ændrer ikke på, at der er et brand og en app og en Twitter-profil med en masse følgere, som bare kan aktiveres igen. Og det er meget værd.”
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.