Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:18 21.02.2022 Anna Sol Jørgensen

Graverjournalist bag korruptions-historier dræbt af skud i Tyrkiet

Den tyrkiske journalist, direktør og chefredaktør for lokalavisen Ses Kocaeli, Gungor Arslan, blev lørdag dræbt af skud foran sit redaktionslokale i Izmit i Tyrkiet.

Det oplyser politiet ifølge flere internationale medier.

Gungor Arslan er en velkendt graverjournalist i Tyrkiet, og han står bag en række historier om korruption i landet. En af hans historier beskylder en lokal borgmester, der er medlem af det tyrkiske regeringsparti AKP, for at give kontrakter til personer og firmaer med tætte forbindelser til partiet.

Journalisten har også tidligere været mål for angreb, ligesom han har været efterforsket af politiet for artikler i sin avis.

Komitéen for Beskyttelse af Journalister (CPJ) kalder det lovende, at der allerede er en anholdt i sagen, men opfordrer samtidig tyrkiske myndigheder til at komme til bunds i sagen.

”Vi opfordrer tyrkiske myndigheder til hurtigt og gennemsigtigt at efterforske omstændighederne omkring drabet på Gungor Arslan og finde frem til, hvorvidt journalistik var et muligt motiv for drabet,” siger programkoordinator CPJ i Europa- og Centralasien, Gulnoza Said, i en udtalelse.

 

 

SENESTE NYT

Flere nyheder