Gratisaviser hører ikke hjemme på nettet

Både læsere og annoncører svigter gratisaviserne på nettet. Gratisaviserne hjemmesider har ingen berettigelse, lyder dommen fra eksperter. Metro-direktør erkender problem.

Både læsere og annoncører svigter gratisaviserne på nettet. Gratisaviserne hjemmesider har ingen berettigelse, lyder dommen fra eksperter. Metro-direktør erkender problem.

Når både brugere og annoncører svigter gratisaviserne på deres hjemmesider, er det yderst tvivlsomt, at de har en berettigelse online. Sådan lyder dommen fra flere digitale eksperter, som Børsen har talt med.

"Det korte svar er nej, gratisaviserne har ikke en betydelig rolle at spille på nettet," siger Stig Møller Christensen fra Copenhagen Consulting Company til Børsen. Han rådgiver både medier og annoncører om digitale investeringer.

I sidste uge skruede gratismedierne Urban og Søndagsavisen markant ned for deres online-satsninger og nedlagde begge avisers webredaktioner. Også Metroxpress.dk og 24timer.dk kæmper hårdt for at lokke læsere og købevillige annoncører til deres sites.

Det er tal fra Foreningen af Danske Interaktive Medier, der ligger til grund for den hårde dom over gratisavisernes hjemmesider. Her fremgår det, at 24timer ligger på plads nummer 64, mens MetroXpress ligger på nummer 91. Lokale medier såsom Fyens Stiftstidende – Fyens.dk – og Nordjyske.dk er mere besøgt. Mest besøgte nyhedssite er Ekstra Bladets Eb.dk efterfulgt af Bt.dk.

Hos MetroXpress, som driver både Metroxpress.dk og 24timer.dk hælder den administrerende direktør til at give sine kritikere ret.

"Ja, de har fuldstændig ret i mange af de ting, de siger. Det unikke, vi har på print ved at være gratis, har vi ikke på nettet. Og der er stadig ikke fundet en forretningsmodel, der virker," siger Søren Riis til Børsen.

Selv om han kun har fire ansatte til at drive både 24timer og MetroXpress' hjemmesider, giver de underskud. Han vil dog ikke følge i Urbans fodspor og spare netavisen væk:

"Vi kan ikke forestille os, at udgive en avis uden at have en hjemmeside," siger han.

0 Kommentarer