Gratisaviser får støtte for første gang

MetroXpress og 24timer får nu for første gang mediestøtte fra Dagbladspuljen, som giver tilskud til udbringning af dagblade.

MetroXpress og 24timer får nu for første gang mediestøtte fra Dagbladspuljen, som giver tilskud til udbringning af dagblade.

Det redaktionelle stof fylder mindst halvdelen af siderne i MetroXpress, og derfor opfylder avisen nu de krav, Dagbladspuljens fordelingsudvalg stiller. Sidste år fik avisen afslag.

Gratisaviserne får ikke tilskud til husstandsomdelte aviser fra Dagbladspuljen, med mindre omdelingen sker som led i en tidsbegrænset kampagne. Da 24timer er stoppet med at husstandsomdele, og avisen opfylder de øvrige krav fra Dagbladspuljen, kan avisen nu ligeledes få tilskud for første gang.

Gratisaviser kan kun få støtte til den del af oplaget, som bringes ud til abonnenter. Dagbladspuljen giver ikke tilskud til de eksemplarer af avisen, der bliver delt ud på stationer, i busser og lignende.

I alt har Dagbladspuljens fordelingsudvalg uddelt godt 328 mio. kr. til dagbladene. Portostøtten til dagbladene blev i 2007 afløst af Dagbladspuljen. Tilskuddets størrelse afhænger bl.a. af hvor mange abonnenter, bladet har. Et dagblad kan højst få tilskud til at udsende 7,2 mio. eksemplarer af bladet om året. 15 aviser forventes at ramme denne overgrænse i 2009 bl.a. de store morgenblade, metroXpress og 24timer og lokale blade som Århus Stiftstidende, De Bergske Blade og JyskeVestkysten.

Det har ikke været muligt for Journalisten.dk at få oplyst, hvor meget de to aviser vil modtage i mediestøtte, og hvilken betydning støtten får.

1 Kommentar

Christian Kierkegaard
22. DECEMBER 2008
Re: Gratisaviser får støtte for første gang

Journalisten.dk skriver, at det ikke har været muligt at få oplyst, hvor meget de to gratisaviser får i støtte.

I den pressemeddelelse fra Styrelsen for Bibliotek og Medier udsendte, og som danner grundlaget for Journalistens artikel, var et link til styrelsens hjemmeside, hvor alle modtagere med angivelse af støtte beløb fremgår. De to gratisaviser får hver 17,2 millioner kr. i 2009. Se www.bs.dk/dagbladspuljen