Gratis WiFi-net i New York skal styrke tv-station

Amerikanske CBS lancerer i slutningen af november et kæmpe område midt i New York, hvor alle får fri adgang til internettet. Der er tale om en helt ny business-model for tv-stationen.  .

Amerikanske CBS lancerer i slutningen af november et kæmpe område midt i New York, hvor alle får fri adgang til internettet. Der er tale om en helt ny business-model for tv-stationen.  .

36 boligkarreer i det centrale Manhatten får i den nærmeste tid gratis reklame-finansieret WiFi-net, hvor alle indbyggere og forbipasserende kan surfe lige så tosset de vil. Fra 42nd Street og helt op til Central Park etableres en omfattende zone med trådløst internet, som varsler en helt ny måde at finansiere fremtidens medieselskaber på.

Den massive zone med WiFi-hotspots, kaldet CBS Mobile Zone, er nemlig konstrueret yderst raffineret.

Når man logger på, så kommer man automatisk til en hjemmeside med hyper lokalt indhold – både i form af lokale nyheder, sportsbegivenheder og lokale vejrudsigter. Samtidig er der hyper lokale annoncer. Det er her CBS håber at kunne tjene penge. Tilmed følger en søgemaskine for området, oversigter over lokale kultur-, restaurant- og shoppingmuligheder samt et socialt community, fremgår det af pressemeddelelsen fra CBS.

Og uanset om man vandrer rundt med en bærbar computer eller mobiltelefon med indbygget WiFi, så kan man altså til enhver tid logge sig på.

Perspektivet er naturligvis, at brugerne altid skal igennem CBS' portal. Tv-stationen bliver en attraktiv distributør af indholdet på samme vis, som tv-stationerne og deres ejere hidtil været det i forhold til kabel-tv eller satellit-tv. Og lykkes det at få et godt greb om brugerne følger naturligvis også de alt afgørende reklameindtægter.

Netop nu er CBS i gang med at uddele de sidste trådløse routere til de lokale forretningsdrivende, restauranter og cafeer, så netværket kan blive så komplet som muligt. Medieselskabets store held er, at man samtidig ejer CBS Outdoor, som har stribevis af store billboards placeret overalt i byen. De vil blive brugt til at etablere sendemaster. CBS Mobile Zone etableres i øvrigt i samarbejde med transportmyndighederne i New York samt en række partnere som Veoh, Yelp og 1020.

Foreløbig er der kun tale om en seks måneders testperiode. Og det er langt fra sikkert, at pilotprojektet fortsætter herefter, for myndighederne i flere af de amerikanske storbyer ønsker at tilbyde deres indbyggere gratis trådløst internet.

0 Kommentarer