Gratis tamponer på Journalisten

Her på Fagbladet Journalisten bliver der stillet tamponer og bind til rådighed for de kvindelige ansatte.

Her på Fagbladet Journalisten bliver der stillet tamponer og bind til rådighed for de kvindelige ansatte.

Det er første gang nogensinde, at jeg har hørt om en arbejdsplads, hvor der er sørget for hygiejnebind og Tampax på lige fod med kaffe, håndsæbe og toiletpapir.

Det var en af mine kvindelige kollegaer, der gjorde mig opmærksom på, at det ikke blot var en efterladt pakke bundpropper, der lå ude på toilettet. Det er simpelthen noget, vi får leveret fast.

Og jo mere, jeg tænker over det, jo mere fuldstændig rimeligt synes jeg, det er, at en arbejdsplads sørger for, at der er en lille "nødpakke" på toilettet til den del af medarbejderne, der har brug for det.

Selvfølgelig kunne det godt blive urimelig dyrt for arbejdsgiveren, hvis kvinderne udelukkende benyttede sig af ordningen og ikke supplerede med deres eget medbragte arsenal, men omvendt kan man indvende, at tamponer og bind er lige så vigtige for kvinder, når de har menstruation, som toiletpapir er det for enhver trængende.

Og hvis det endelig skal handle om økonomi, er der sikkert et par kroner sparet ved, at kvinderne ikke er tvunget til at løbe på gaden, hvis de ikke har fået pakket tasken ordentlig om morgenen og lige pludselig får brug for et indlæg i trussen.

Så tusind tak til den person, der på et eller andet tidspunkt har indført ordningen. Det er alt for sejt.

0 Kommentarer

data_usage
chevron_left
chevron_right