Den anerkendte London School of Journalism udbyder nu gratis studieforløb i den virtuelle verden Second Life.
Det kan komme som en overraskelse, at den engelske uddannelsesinstitution London School of Journalism nu udbyder gratis forelæsninger i journalistik. Og du skal ikke engang rejse dig for at deltage i dem.
Det hele foregår nemlig i den virtuelle verden Second Life. Her har London School of Journalism oprettet en afdeling, som nysgerrige studerende fra hele verden kan komme og besøge. Det er planen, at skolen tilføjer nye forelæsninger hver tredje eller fjerde uge. Det skriver Journalism.co.uk.
»Vi har allerede oplevet en enorm respons på Second Life, med mellem 500 og 1.000 besøgende i vores område hver dag,« siger Michael Winckworth på vegne af skolen.
I forvejen tilbyder London School of Journalism online-studier, men ifølge Michael Winckworth er det første gang, at Second Life bruges til at udbyde den slags gratis.
Den første forelæsning handler om freelance-journalistik.
4 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Vrøvl - Second Life lever i bedste velgående med over 1 million personer, der logger på i løbet af en måned. Hvor mange real-life butikker eller kontorer har 500-1.000 besøgende om dagen?
Efter sidste års hype og anti-hype er virksomheder og organisationer nu ved at finde ud af, hvad Second Life egentlig kan bruges det. Et oplagt anvendelsesområde er virtuelle møder, hvor deltagerne fysisk befinder sig langt fra hinanden f.eks. i datterselskaber i Østen eller som sælgere på landevejene i USA.
Et andet område er 3D-simulering og processimulering, hvor netop 3D.miljøet i Second Life er perfekt til at vise 3D-konstruktioner som man kan gå rundt i og se fra alle vinkler. Et team af ingeniører kan i fællesskab bygge og diskutere forskellige løsninger, og det færdige resultat kan præsenteres for og testes af offentligheder.
Et tredie område er fjernundervisning; det er ikke alle der har mulighed for fysisk at møde op en gang om ugen på en bestemt lokalitet og følge et undervisningsforløb. Det kan man til gengæld i Second Life, hvor en lærer kan undervise et antal elever næsten som i virkeligheden. Alle har naturligvis voicemodulet installeret og kan derfor tale sammen ligesom der på storskærme kan vises powerpointpræsentationer, billeder eller film.
Ovenstående er blot ganske få anvendelsesområder for virtuelle verdener, som jeg er helt sikker på, bliver stort på et tidspunkt. Som med al ny teknologi, skal vi lige over den første indbyggede skepsis som mange mennesker pr. automatik har overfor alt, der er nyt.
500-1000 besøgende er ikke specielt imponerende. Second Life er dødt, og som jeg ser det, er det en dum begrænsning at lancere noget som helt nyt dér. Jeg tror de nævnte kurser kunne nå et langt større publikum udenfor Second Life (mig, for eksempel).
Lyder 500 - 1.000 besøgende dagligt som en forladt landsby?
Jeg kan ikke lade være med at grine lidt. Second Life? Er det ikke ligesom at holde gratis kurser i en forladt landsby?