Gratis forpremiere på ny film af Guldbrandsen

Han brød igennem med "Fogh bag facaden"; klædte siden Naser Khader af i "Dagbog fra midten" om Ny Alliance og skabte stor debat med "Den hemmelige Krig". Nu er der forpremiere på Christoffer Guldbrandsens "Præsidenten". Gratis.

Han brød igennem med "Fogh bag facaden"; klædte siden Naser Khader af i "Dagbog fra midten" om Ny Alliance og skabte stor debat med "Den hemmelige Krig". Nu er der forpremiere på Christoffer Guldbrandsens "Præsidenten". Gratis.

Er du medlem af Journalistforbundets Kreds 1, kan du nemlig på mandag ganske vederlagsfrit komme til forpremiere på Guldbrandsens nyeste film og tilmed møde manden selv.

I forbindelse med et særarrangement i Grand Teater klokken 18:30 svarer Guldbrandsen efterfølgende på spørgsmål vedrørende sin nye film – "Præsidenten" – hvor han atter går bag magtens facade. Denne gang er scenen det europæiske magtcentrum. Og for første gang får offentligheden adgang til en af de vigtigste og mest ejendommelige beslutningsprocesser i Europas nyere historie.

Den nye dokumentarfilm fortæller således historien om en supermagt, der skulle vælge en stærk præsident for et samlet EU – men som endte med en mand, der ikke ville have jobbet.

Det er en film, hvor Europas stats- og regeringschefer for første gang giver deres uforbeholdne mening om hinanden og det EU, som de næsten alle tror på – men hvis fremtid de frygter.

Ifølge Det Danske Filminstitut er filmens medvirkende alle tidligere eller nuværende regeringschefer, som personligt har deltaget i processen – heriblandt tidligere ministerpræsident i Italien Romano Prodi og statsminister Anders Fogh Rasmussen.

DDF har støttet filmen økonomisk, og tanken var at få optrevlet hele den komplekse proces, der gjorde sig gældende fra ide til gennemførelse af Lissabon-traktaten.

Om planerne for filmen har Christoffer Guldbrandsen tidligere udtalt:

"Der er tale om et spil, hvor kynisme og idealisme skal forenes. Det er dette magtspil, som er filmens omdrejningspunkt. Indblikket og forståelsen af den fælles europæiske magts væsen og en politisk kultur, der har rødder hundreder af år tilbage, og som både rummer dramatik, intriger, forfængelighed og grådighed."

Hvis du er medlem af Kreds 1 og vil med til arrangementet på mandag, kan du melde dig til her.

0 Kommentarer