search

Gratis er bedst

Jeg elsker gratisaviser. Hvad fanden er der galt med gratisaviser?

Jeg elsker gratisaviser. Hvad fanden er der galt med gratisaviser?

Den gammeldags danske trykte presse er lidt lige som et Jehovas vidne, der er indlagt på et hospital med en akut og livstruende styrtblødning. Lægerne siger til familien: "I må tillade, at vi giver frisk blod til patienten". Men familien siger nej tak og henviser til tusindår gamle love og en eller anden gudsbestemt evigheds-forordning. Imens forbløder patienten, og det ender med en forudsigelig og ussel død. På trods af, at man allerede ved, at der skal en ny kur til. Gratisaviserne er efter min mening en del af kuren. Men ikke så længe familien står i vejen med de gamle regler for rigtigt og forkert, ikke så længe man insisterer på at blive ved med at producere aviser efter den gamle opskrift.

Gratisaviserne er meget bedre end deres rygte. Og så er de gratis. Hvorfor betale for noget, man kan få gratis?

Jeg betaler kun for en avis, og det er Information. Det gør jeg, fordi den giver mig den type artikler, som jeg gider at læse. Den overrasker mig jævnligt, og jeg er vild med dækningen af f.eks. islam/muslimske mennesker. Den dækning er meget mindre berøringsangst og mere nuanceret end de andre mediers. Jeg klipper tit noget ud, jeg kan bruge i en universitetsopgave. Journalisterne på Information laver landets bedste avis lige nu. Tak til jer, I har en grund til at være stolte.

Derudover læser jeg gerne netversionerne af Berlingske, Jyllands-Posten, Politiken, Computerworld etc. Det er gratis, og jeg skal ikke slæbe dem rundt i huset fra kaffebord til avisholder til papiraffaldsbeholder uden for. Fra netversionen får jeg også de nyeste opdateringer, og jeg kan selv vælge, hvad jeg gerne vil læse om. Det er meget nemmere end at sidde og dissekere aviser i sektioner og flapre rundt med løsagtige tabloid- og broadsheetsider.

Ellers tager jeg imod de gratisaviser, som jeg støder på, og det gør min mand også. De er dejligt uforpligtende, nemme at læse, nemme at lade være med at læse. Mine børn læser dem også, den yngste på grund af Brøndby IF, den ældste fordi der tit er en lille smule teenage-appel i en eller anden historie.

Fantastisk. Gratisaviserne har meget bedre tag i de unge læsere. Er der nogen, der ved hvorfor? Fordi de er gratis? Fordi de er nemme at læse? Fordi de skriver om selv kedelige emner på en måde, der fænger?

I week-enden køber min mand nogle gange en avis med fra bageren. Sådan lidt lige som i gamle dage, hvor man havde skrivemaskine i stedet for pc, og kaffemaskine i stedet for stempelkande og fik sin løn i en brun papirspose. Så sidder vi der med hver vores sektion og leder efter den ene historie, der er udgiften værd, og jeg leder især efter de historier, der skulle være så meget bedre end gratisavisernes, fordi "kvaliteten jo falder, når mediet er gratis". Jeg kan ikke altid finde dem. Til gengæld kan jeg finde en masse lange artikler om alt muligt, jeg ikke interesserer mig for. Og sådan er det jo.

Jeg vil gerne betale for f.eks. en lokalavis med ordentlige lokale nyheder, der handlede om væsentlige emner i mit område. Men omnibusavisen? Den forbløder i sin egen almægtighed, og familien står med foldede hænder omkring dødslejet og ser andægtig til.

Kommentarer
0
Denne artikel er lukket for kommentarer.
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen