Grarup siger op på grund af ny chef

Den prisbelønnede fotograf Jan Grarup lægger ikke filter imellem i seneste udgave af Journalisten, hvor han forklarer, at han går freelance efter syv år på Politiken.

Den prisbelønnede fotograf Jan Grarup lægger ikke filter imellem i seneste udgave af Journalisten, hvor han forklarer, at han går freelance efter syv år på Politiken.

»Det er, fordi vores fotochef, Per Folkver, stopper, og han bliver erstattet af Thomas Borberg, som er en god kollega og sød fyr – men jeg kan ikke arbejde under ham. Han har ikke de spidskompetencer, der skal til for at overtage jobbet. Jeg har stået over for valget mellem at acceptere det eller ej. Og jeg har valgt det sidste,« udtaler Grarup, der har valgt at lade sig fotografere til artiklen i helt nøgen positur.

"Det er jo Jans beslutning. Og at jeg ikke har yderligere kommentarer," lyder det via mail fra Thomas Borberg, da Journalisten.dk præsenterer ham for Grarups udmelding.

Jan Grarup understreger, at han gerne kommer tilbage til Politiken, hvis ledelsen finder et nyt chefemne. Journalisten.dk har forgæves forsøgt at indhente kommentar fra Politikens chefredaktør Stig Ørskov.

2 Kommentarer

Claus Jørgensen
3. MAJ 2009
Re: Grarup siger op på grund af ny chef

jeg er helt enig med Bella Borck. Hvor er rimeligheden i, at et medlem af DJ (Thomas Borberg) skal have sin position hos sin arbejdsgiver betvivlet af et andet medlem i Journalisten? Der er jo ikke faglige grunde til Grarups angreb, der alene er et angreb på Borbergs person.

I stedet for Journalistens bidrag til Grarups gratis reklamefremstød, som det ikke er Journalistens (eller DJ's) opgave at bidrage til, havde jeg forventet klar opbakning til Thomas Borberg.

Jeg ser frem til at se redaktionens svar på de gode spørgsmål fra Bella Borck. Hvis ikke der kommer tilfredsstillende svar på bordet, vil jeg ikke længere modtage Journalisten.

 

 

Bella Borck
3. MAJ 2009
Re: Grarup siger op på grund af ny chef

Det forekommer dybt useriøst og uprofessionelt af Journalisten at lægge spalteplads til Jan Graups frustrationer, som er helt uden offentlig interesse. Interviewet indeholder ikke nogen historie, som det efter journalistiske kriterier er relevant for Journalisten at formidle til Journalistforbundets medlemmer eller Jounalistens læsere.

Det er ikke Journalistes opgave at agere som talerør for et medlem, der offentligt vil falde en (tidligere) ven, et andet medlem af Journlistforbundet og sin tidligere chefredaktion, der i enighed har udnævnt Thomas Borberg til at efterfølge Per Voelker, i ryggen. 

Da der ingen relevant historie er i interviewet, ser det desværre ud til, at Journalisten har optrådt som reklamesøjle for Jan Grarup, der har fået fri adgang til at oplyse (1) at han gerne vender tilbage til Politiken, hvis fotochefposten besættes af en anden end Thomas Borberg (2) at han er ledig på markedet (3) at han opretter et bureau, som gerne vil have kunder. Det er heller ikke en opgave for Journalisten.

Jeg vil opfordre Journalistens redaktion til at redegøre for, hvilke overvejelser der ligger bag beslutningen om at lave og bringe interviewet med Jan Graup, og hvilke konkrete oplysninger i interviewet med Jan Graup, det er så nødventigt at formidle, at det vejer tungere end hensynet til at beskytte et andet medlem mod at blive udsat for et personligt angreb i sit eget fagblad.