Grafisk forening vokser

Grafikere og layoutere har dannet en forening under Journalistforbundet, Visuelt Forum. Foreningen henvender sig bredt til alle layoutere, grafikere og web-designere osv. i DJ, såvel som DJ-medlemmer, der blot interesserer sig for grafisk design i al almindelighed.

Grafikere og layoutere har dannet en forening under Journalistforbundet, Visuelt Forum.
Foreningen henvender sig bredt til alle layoutere, grafikere og web-designere osv. i DJ, såvel som DJ-medlemmer, der blot interesserer sig for grafisk design i al almindelighed.
Grafikere og layoutere har tidligere været henvist til at pleje interesserne i blandt andet ‘Danske Bladtegnere' og ‘FreelanceGruppen'. De har ikke haft et forum, der specielt har drejet sig om deres fagområde. Det er baggrunden for at stifte Visuelt Forum.
Over 80 har allerede meldt sig ind i Visuelt Forum. Målet var 50-70 medlemmer i sommer, da der blev afholdt stiftende generalforsamling.
»De mange medlemmer viser jo klart behovet for foreningen«, siger en glad formand Gert Nielsen, der er nyhedsgrafiker på Ekstra Bladet.
Til gengæld var fremmødet lidt tamt på foreningens første arrangement om design i magasinpressen. Målet var mindst 20 deltagere. Der kom 12.
»Det var nok for bredt og begynder-agtigt for de deciderede nyhedsgrafikere,« siger Gert Nielsen.
»Planen er, at arrangementerne skal specialiseres meget og være på et højt fagligt niveau, så selv de virkelig hærdede får noget med hjem. Men i erkendelse af at grafikerne på Alt for Damerne nok ikke har helt den samme interesse i diskussionen om skrifttyper og punktstørrelser som nyhedsgrafikerne, så skal arrangementerne også spredes og være meget forskellige.«

0 Kommentarer