Grafisk design hyldet med kærlighed

Vodka destilleret på et gedekranie, gadekunst i New York og seks af verdens førende grafiske designere og kunstnere. Årets We Love Graphic Design-seminar skulle inspirere deltagerne. »Man får en kreativ vitaminindsprøjtning,« siger Karen Hedegaard fra Visuelt Forum

Vodka destilleret på et gedekranie, en butik med typografi og gadekunst i New York var nogle af de projekter, som 600 deltagere kunne opleve til heldagsseminaret We Love Graphic Design, der lørdag blev afholdt i den Sorte Diamant i København.

Seminaret er et samarbejde mellem HK Grafisk Kommunikation, LYNfabrikken og Dansk Journalistforbunds specialgruppe Visuelt Forum, og det skulle med sine både internationale og danske oplægsholdere inspirere deltagerne fagligt og kreativt.

»Man får en kreativ vitaminindsprøjtning af nogle folk fra hele verden, som laver noget, man ikke laver i det daglige. Man kan blive inspireret af nogle af dem, som er helt forrest inden for vores område,« forklarer Karen Hedegaard, grafisk designer og bestyrelsesmedlem i Visuelt Forum.

Oplæg fra hele verden

Det er fjerde gang, We Love Graphic Design løber af stablen, og dette års seminar bød på seks forskellige oplæg fra både grafiske designere og kunstnere fra hele verden.

Blandt dette års oplægsholdere var den engelske kunstner Jon Burgerman, tyske Eike König fra grafisk design-fællesskabet Hort og den canadiske designduo Eve Duhamel og Julien Vallée bag firmaet Vallée Duhamel.

»Vi går efter, at de skal være lidt forskellige fra nogle forskellige områder af verden. Men det er lige så meget, hvem vi har hørt har noget spændende at vise,« forklarer Karen Hedegaard om oplægsholderne.

Alle billetter solgt

Alle billetterne til årets seminar var solgt. Visuelt Forum havde sponsoreret 120 billetter til sine medlemmer, så de kunne købe en billet for 420 kr. i stedet for den fulde pris på 1.420 kr. Det betød, at en sjettedel af gruppens medlemmer deltog i arrangementet, fortæller Karen Hedegaard.

»Det er selvfølgelig et rasende dyrt arrangement for os at holde, og så er vi glade for, at vores medlemmer bakker os op. Det er herligt, at vi kan samle så mange mennesker til et arrangement en lørdag, hvor folk ellers har fri,« siger Karen Hedegaard.

Netværk og inspiration

Karen Hedegaard oplevede en stor begejstring for oplæggene blandt deltagerne på årets seminar. Ifølge hende er det ikke kun de kreative input, som gør We Love Graphic Design til et godt arrangement.

»Snakken går i pauserne, så netværksdelen af arrangementet har også stor værdi. Man møder gamle studiekammerater, venner og kolleger og får snakket, og det har en stor værdi, især for freelancere,« forklarer Karen Hedegaard.

Hun håber, at arrangementet har bidraget med kreative input, som deltagerne vil tage med sig i deres eget kreative arbejde fremover.

»Når man arbejder med det samme år efter år, så kan man måske komme til at hænge lidt fast i en rutine. Så jeg håber, at folk har fået input til at løse deres opgaver, og måske vil der være nogle, som kan bruge ideerne i deres daglige arbejde,« fortæller Karen Hedegaard.

0 Kommentarer