Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
10:05 15.07.2022 Anna Sol Jørgensen

Græsk mediehus udsat for brandattentat

Et græsk mediehus, der rummer avisen Real News og radiokanalen Real FM i den græske hovedstad, Athen, blev onsdag eftermiddag udsat for et brandattentat.

Det skriver det europæiske journalistforbund (EFJ).

Attentatet fandt sted klokken 15:30, hvor mindst fire gasbeholdere eksploderede i trappeområdet i  redaktionernes bygning. Ifølge EFJ var tre af beholderne tapet sammen og var blevet placeret i bygningen sammen med brændbar væske.

Der opstod brand efter eksplosionen, og medarbejderne inde i bygning måtte evakueres, og enkelte personer blev bragt til sygehuset med vejrtrækningsproblemer.

Hændelsen møder fordømmelse fra det lokale journalistforbund, der samtidig reagerer på flere angreb mod medier og journalister den seneste tid.

“Når der bliver sat ild til medier, når staten ikke kan opklare kriminalitet mod journalister og medier og bringe gerningsmændene for retten, og når grupper forsøger at intimidere, kontrollere og gøre medierne tavse, er demokratiet i fare,” lyder det i en udtalelse fra forbundet.

Opråbet kommer, samtidig med at EU-Kommissionen i en rapport, der gennemgår retssikkerheden i EU-lande, anbefaler Grækenland til at sikre love og foranstaltninger, der skal forbedre den fysiske sikkerhed og arbejdsmiljøet for journalister i landet.

SENESTE NYT

Flere nyheder