Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
13:11 11.05.2021 Anna Sol Jørgensen

Google tilbød betalingsaftale til danske medier op til ny copyright-lov

Google forsøgte i starten året at få betalingskonceptet Google News Showcase solgt ind til danske medier op til fremlæggelsen af ændringen af ophavsretsloven.

Det skriver MediaWatch, der har fået aktindsigt i dialogen mellem Kulturministeriet og parter med interesse i lovforslaget, der blev fremlagt i marts.

Her fremgår det, at Google har tilbudt at lancere Google News Showcase i Danmark.

”… derfor tilbyder vi nu danske medier at betale dem for at fremvise en udvidet del af deres indhold. Det sker i form af tjenesten News Showcase, som vi allerede har indgået aftale om med i alt 450 udgivelser i 12 lande. Senest i Frankrig, hvor vi har aftalt med den franske medieorganisation, at Google betaler medierne for større uddrag af deres indhold på Google News,” skriver Googles politiske chef i Norden, Christine Sørensen, i mailen til to embedsmænd i ministeriet.

Danske Medier har også haft planlagt et møde med Google den 25. februar for at få demonstreret News Showcase, men det blev aflyst for ikke at mudre den politiske proces, siger EU Policy Officer i Danske Medier Allan Sørensen til MediaWatch.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder