Google opgiver at scanne gamle aviser

Google havde planlagt at scanne aviser fra de sidste 250 år, men projektet er nu gået i vasken.

Google havde planlagt at scanne aviser fra de sidste 250 år, men projektet er nu gået i vasken.

250 års aviser, scannet og indekseret. Det var planen, da Google for nogle år siden fik adgang til forskellige avisers arkiver og fik lov til at smække hele baduljen online. Men projektet er nu stoppet, oplyser Google i en e-mail til projektets samarbejdspartnere. Det skriver avisen The Boston Phoenix.

Ideen var, at Google News Archive skulle være for aviser, hvad Google Books er for bøger. Men aviser er langt sværere at kategorisere end bøger, blandt andet på grund af avisens brug af kolonner og spring mellem sektioner. Derfor skal en stor del af arkiveringsarbejdet gøres i hånden, hvilket forsinker og fordyrer processen.

Det var et ambitiøst projekt, Google satte i gang for snart fem år siden. Projektet startede med at scanne større amerikanske aviser som New York Times og Washington Post, og arkivet blev udvidet undervejs. Overskuddet fra arkivet skulle deles mellem Google og de involverede aviser. Projektet var især godt for mindre aviser, der ikke selv har råd til at digitalisere deres arkiv.

Arkivet vil stadig eksistere i sin nuværende form, men der vil ikke blive scannet flere aviser eller komme nye features på tjenesten, oplyser Google.

0 Kommentarer