Godt gravet

Mere end 50 artikler førte til FLiD-prisen for modig og engageret lokaljournalistik.

Mere end 50 artikler førte til FLiD-prisen for modig og engageret lokaljournalistik.

Der var noget i gære på daghøjskolen i Kolding. Lærerne havde fået færten af svindel og skrev et brev til bestyrelsen. Journalist på Jydske Vestkysten Sys Andersen fik fat på historien, og vandt dette års FLiD-pris (Foreningen af Lokaljournalister i Danmark).

Sys Andersen vandt for sine afslørende artikler om AOFs daghøjskole, Mødestedet, i Kolding. For det modtager hun en check på 10.000 kroner.

Begrundelsen var blandt andet:

"Priskomitéen vurderer artikelserien, som et flot eksempel på afslørende lokaljournalistik, hvor Sys Andersen med sin vedholdende stil kommer hele vejen rundt uden at efterlade sig løse ender. Sys Andersen er specielt god til at variere sit journalistiske udtryk, og artiklerne bærer som helhed præg af, at hun kommer ud af sit kontor."

Men det er aldrig helt omkostningsfrit at stikke næsen ud gennem redaktionens dør.

"Der har været læserbreve, som ikke har været behagelige, hvor jeg har været beskyldt for at have politiske motiver og skade fagbevægelsen," fortæller Sys Andersen, og fortsætter:

"Jeg har oplevet, at journali-sten er blevet forvekslet med privatpersonen. Jeg tror, mange journalister oplever, at folk ikke har forståelse for, at når man skriver artikler, som ikke er behagelige, så er det ikke for at genere andre."
Sys Andersen har fået opbakning fra den otte mand store redaktion, når hun har været optaget af daghøjskolesagen.

"Kollegerne har været flinke til at træde til, og min chef har været meget engageret i sagen. Det betyder meget for lysten til at fortsætte," siger Sys Andersen.

Hun har dog ikke kunnet undgå at tage historien med hjem i seng.

"Når sådan en sag ruller, bruger man jo mange timer på at ligge i sin seng om aftenen og spekulere over, hvad der skal være det næste træk. Men ellers har jeg ikke taget arbejdet med hjem," siger Sys Andersen.

Der var tæt kapløb mellem Sys Andersen og lokalredaktør Poul Kjærgaard. Han var nomineret for sin artikelserie om magtmisbrug på Middelfart Fjernvarmeværk. (JOURNALISTEN nr. 16)

På trods af de to fremragende eksempler på lokaljournalistik, erkender priskomiteen, at de i år har savnet nogle gode eksempler på fornyelse og nytænkning.

0 Kommentarer